LÁJFHEKK

Gombás bőrönd: menő vagy ciki?

2015. január 14., szerda 13:04

Erős év elé nézünk, ha már január első felében olyan kincsekre bukkanunk, mint az athéni származású művész, Panos Velentzas gomba védőréteggel bevont bőrönd kollekciója. A fiatal művész állítása szerint mindig is úgy gondolta, hogy a gomba illetve a micélium kulcsfontosságú szerepet tölt be a tudományok területén, ezért mikor megfelelő anyagot keresett bőröndjéhez, azonnal nagy lehetőséget látott abban, hogy ilyen stabil védőfelülettel lássa el fából készített egyedi tervezésű termékeit.

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-01
Fotó: behance.net/panosvelreves

A micélium a wikipédia.org szerint a gombafonalak összeségét, szövedékét jelenti, amely a gombák talajt átszövő részét alkotja. Ezek a fonalak egy-egy spórából nőnek ki és folyamatos növekedésre képesek. A micélium egyébként párás, nedves és sötét helyen gyorsan megvastagszik, de vannak olyan gombák is, amik már a micéliumból fejlődnek ki.

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-03
Fotó: behance.net/panosvelreves

A designboom.com szerkesztői rámutatnak, hogy Velentzas ötlete nemcsak a fura gombás elgondolás miatt érdekes, hanem az egyéb innovatív tervezési és fejlesztési részletek miatt is. Ilyen hasznos például a négy szabályozható fogantyú beépítése valamint az a megoldás is, aminek köszönhetően elkerülhetjük, hogy tiszta bőröndünk nagy felületen érintkezzen a koszos talajjal. Ön mit gondol, menő a gombával bevont mutatós kiegészítő vagy inkább cikinek találja a görög származású tervező abszurd ötletét? Szavazzon!

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-02
Fotó: behance.net/panosvelreves
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
653 szavazat 662 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta