Ezekre a kütyükre gyűjthet az idén

A las vegasi CES (Consumer Electronics Show) minden évben rengeteg olyan embert vonz, akiket érdekel a jövő technikája. Főleg, hogy a legtöbb nagy gyártó erre az alkalomra tartogatja valami olyan izgalmas, új termék bejelentését, amit már akár pár hónapon belül meg lehet vásárolni. Első körben a kütyüket néztük meg. Két olyan telefon is jön, ami várhatóan kedvenc lesz. Az Asus továbbfejlesztette a Transformerbook családot, ami ha akarja tablet, ha akarja noteszgép, de a Lenovo is bejelentette a Yoga 3-at. A TV-k világában a 4K most a nagy sláger, bár lassan kell egy kompatibilis agy is, ami feldolgozza azt a rengeteg plusz színt és részletet. Ha már sláger, akkor a Sony is támad az új Walkmannal, aminek egyetlen hibája az ára. 

Asus

Szuperolcsó és szuperjó telefon 

Arra a kérdésre, hogy milyen az ideális okostelefon, a tömör válasz általában az, hogy tudjon sokat és legyen olcsó. Na most, az Asus úgy gondolta, hogy akkor csinál egy ilyet, és kijött a Zenfone 2 telefonnal. Lesz 2 GB-os és 4GB-os verzió is, utóbbi eddig egyedülálló a piacon, ráadásul nem is lesz majd drága. Amellett, hogy nagyon jól néz ki, vékony és több színben is elérhető csiszolt fémvázas, kap majd egy 3000 mAh-s akkulumátort, amivel bőven egy nap feletti időt lehet nyomogatni, ráadásul a gyorstöltésnek köszönhetően kevesebb mint egy óra alatt lehet feltölteni. A kamerája 5 MP, illetve 13 MP-es lesz. Az LG telefonokhoz hasonlóan ennek is a hátára kerülnek a hangerőszabályzó gombok, de – ahogy ezt már az LG-nél is tapasztaltuk – baromi gyorsan meg lehet szokni. A kijelzője 5,5 inches, természetesen fullHD felbontású, amit Gorilla Glass 3 üveg véd, ráadásul ujjlenyomat-védő bevonatot is kapott, így elvileg nem lesz folyamatosan maszatos. A kamerafunkciói is erősek lesznek, jól lehet majd használni rosszul megvilágított, sötét helyeken is, akár vaku nélkül is. Az erős belső azt is lehetővé teszi, hogy nagyobb rendszerigényű alkalmazásokat vagy játékokat futtasson, vagy filmet nézzen a telefonján, ráadásul tényleg az ég világon mindent személyre szabhat a készülékén. Nos, ettől lesz jó a telefon, és hogy m jelent egészen pontosan, hogy olcsó? A cég bejelentésekor a 16 GB-os verziót 199 dolláros árra lőtte be, ami azt jelenti, hogy szolgáltató- és kártyafüggetlenül 54 ezer forint körül lehet majd hozzájutni az év második felétől. 

S1920x1080 ASUS ZenFone 2 color line up 2
reklámanyag

Zenfone Zoom

Aki olyan telefont szeretne, ami tutira kivált egy kompakt kis fényképezőgépet, annak is tud megoldást az Asus, ugyanis kijöttek egy nagyon vékony Zenfone Zoom telefonnal, aminek 3X-os optikai zoom is van. A kamerája 13 MP felbontással működik, és rengeteg minden állítható rajta manuálisan is, így jó választás azoknak, akik szeretnek fényképezgetni, de nem szeretik állandóan magukkal cipelni a nagygépüket. 

zenfone zoom.png
reklámanyag

Transformer Book Chi

A másik nagy dobása az Asusnak a Transformer Book Chi, ami gyakorlatilag egy szétszedhető noteszgép család. Ha úgy tetszik, notebookként használja és dolgozik vagy játszik rajta, ha meg ahhoz van kedve, akkor táblagépként netezgethet vele. Az új gépek közül a 12.5 hüvelykes, T300 Chi megkapta a CES 2015-ös innovációs díját is. Ennek a gépnek nagy a teljesítménye, nagyon vékony, és ventilátor nélkül, Intel Core M processzorral is rendelhető. Erről azt kell tudni, hogy nagyon erős, nagyon gyorssá teszi a gépet, miközben halk marad, ugyanis nem kell ventilátorral hűteni. Egyébként ez lesz az a gép, amit szeretni fognak azok, akik MacBook Air vásárlásán gondolkoznak, de hezitálnak, hogy Apple terméket vegyenek-e. Ez ugyanis lekörözi az Airt, például vékonyabb, és a képernyője is többet tud.  A T100, a világ legvékonyabb windowsos táblagépe, egy kisebb, 10,1 hüvelykes modell lesz, ami az egész napot bírni fogja töltés nélkül. A T90 pedig 8,9 hüvelykes készülék lesz, ez inkább azoknak lesz jó választás, akik jól ellenének tablettel is, de azért ha naponta kell írniuk gyorsan néhány e-mail, akkor azt rendes billentyűzeten szeretnék pötyögni. A billentyűzet bluetooth segítségével akár 20 méterről is csatlakoztatható, így bárhol kényelmesen tudja használni. Az árakról és a pontos megjelenésről egyelőre még nincsenek információk.

ASUS Transformer Book T300 Chi back
reklámanyag

Kodak

Jön a Kodak telefon

A Kodakról mindenkinek a fényképezés jut eszébe elsőre (és talán másodikra is), pedig most készülnek betörni az okostelefonok piacára. Az első Kodak mobil középkategóriás, Androidos készülék lesz. Az elég megjegyezhetetlen, IM5 névvel útnak indított telefon 1 GB RAM-ot, 5 inches képernyőt és egy 8 GB-os belső tárhelyet kapott, ami bővíthető. A legnagyobb kérdés - már csak a gyártó miatt is -, hogy milyen képeket lehet készíteni? Vajon sikerül-e egy fényképezőgépgyártónak alapvetően megreformálnia a piacot úgy, hogy kihoz egy telefont, ami simán kivált egy kompakt gépet? Az első tesztek alapján állítólag ez nem sikerült, annyi viszont biztos, hogy a telefon 13 MP-es hátsó kamerával rendelkezik és kapott egy képkezelő szoftvert is, de ezen felül semmi extra. Európában márciusban kerül forgalomba, és szolgáltatófüggetlenül 229 euróba, vagyis úgy 73 ezer forintba fog kerülni. Ez összevetve az Asus most bejelentett készülékeivel azért nem valami fényes ajánlat. 

mobileHero 1200x800
reklámanyag

Lenovo

Yoga 3 

A Yoga 2 tableteket karácsony előtt már megnéztük és szerettük, sőt a projektoros tabletről azt mondtuk, hogy még a házimozit is kiváltja. Na, most a Lenovo bejelentette a Yoga 3-at, ami bár nem tablet, de egy  majdnem annyira vékony noteszgép 11 és 14 hüvelykes verzióban. Most továbbfejlesztették a forgópántos megoldást, így könnyebb lett a  kezelése. A 14 hüvelykes verziót Intel Core i7 processzorral is lehet rendelni, Windows 8.1 operációs rendszer fut rajta, sztereó hangszórókat és Waves hangrendszert is kapott. Klementin narancs, platina ezüst, krétafehér és ébenfekete színben lesznek elérhetőek a gépek. 

lenovo-yoga-3-11
reklámanyag

Thinkpad szebb kivitelben, 3D kamerával

A Thinkpad Yoga átalakítható gépek 12,15 és már 15 hüvelykes kivitelben is elérhetőek, ezen már tényleg akár dolgozni is lehet. Az Active Pen technológiának köszönhetően nem kell okostelefont vagy tabletkompatibilis írószerszámot venni, mert ezt bármivel használhatja (azért csak óvatosan satírozgasson a golyóstollal, a gyerek kezébe pedig semmiképp se adjon alkoholos filcet). A 15 hüvelykes kivitelhez opcionálisan rendelhet beépített 3D kamerát, így a videokonferenciák sokkal szórakoztatóbbak lesznek ezután.

lenovo-thinkpad-yoga-12
reklámanyag

Új okostelefon 

Jön a Lenovo P90 okostelefon is, amiben persze a legújabb processzor és modem kapott helyett, így a feldolgozási sebessége nagyon gyors lesz. Az LTE - Advanced, valamint a TDD rendszerű nagysebességű mobil kommunikációt is támogatja, már ha eljut olyan helyre, ahol ezt ki is tudja használni. 4000 mAh-s akkumulátort kapott, azaz sokáig bírja majd, 5,5 hüvelykes a kijelzője, 13 illetve 5 megapixeles kamerái vannak képjavító funkciókkal és gesztusvezérléssel, vagyis integethet szelfizés közben, ráadásul a telefon azonnal eltünteti az arcáról a pattanásokat.  

P90 Black Hero 01
reklámanyag

A vaku, amire mindig is vágyott

Karácsonykor szintén megnéztük a Lenovo okostelefonjait, amik nagyon jól szerepeltek, most vehet hozzájuk szelfi vakut. Ennek a lényege, hogy az audio jack dugóhoz, vagyis a fülhallgató helyére kell csatlakoztatni, és kültéren és beltéren is természetes kinézetelű felvételeket készíthet, vagy akár buliban is szelfizhet kedvére az elülső oldali kamerával is. 

lenovo-vibe-selfie-flash
reklámanyag

Vibe Band

Kiegészítőnek pedig megjelent a Vibe Band is, vagyis az okoskarpánt, ami egy töltéssel 7 napig megy, a telefonos értesítések mellett fitnesz funkciókat is talál rajta, ráadásul vízálló is. Jön üzenek hívásról, SMS-ről, Facebbokról, Twitterről és társairól, miközben persze a fizikai aktivitást is figyeli. 

lenovo-smartband-vb10
reklámanyag

Huawei

Egyre többen szeretik

Huawei telefonokat is ajánlottunk karácsonyra, a CES-en a gyártó ehhez képest nem jelentett be újat. Jön viszont a Mate 7 telefonnak a prémium verziója erősebb belsővel, illetve a P7 telefonnak is jön az Arsenal és Sapphire változata. És igen, az előbbi azt takarja, hogy tényleg az Arsenal drukkerekre szabtak egy telefont, ahol még az ikonok is Arsenalosak. Hatalmas fantáziát látnánk egy magyar verzióban, élethű Diósgyőr vagy Fradi-induló csengőhangokkal és vénascanner applikációval. Megtudtuk azt is, hogy egyre többen szeretik a Huawei telefonokat, a márka ismeretsége 2014-ben 65%-ra nőtt. 

arsenal.png
reklámanyag

LG

Soha többé karcos telefon

Az LG bejelentette a G Flex 2-t: ennek az elődje volt az a hajlított telefon, ami zsebben nem igazán volt hordható, viszont már annak is öngyógyító volt a háta. Na, ez még gyorsabb és látványosabb lesz, azaz a telefon eltünteti a hátáról a karcolásokat, ami a rendszeres használat során szoktak megjelenni a készülékeken és egy idő után idegesítővé válnak. A G Flex 2 ráadásul az eddigi 3 perc helyett most már 10 másodperc alatt eltünteni a kisebb karcokat. Persze a belseje sem érdektelen, megkapta a G3-ban debütált lézeres autófókuszt a kamerája, amely optikai képstabilizátorral és beépített duplavakuval egészült még ki. Szelfizni integetéssel is lehet és szintén kézjel  hatására azonnal meg is mutatja milyen lett a fotó. A belső tárhelye 16 illetve 32 GB-os lesz, de bővíthető, ráadásul a specifikáció szerint egészen 2 TB-ig. Koreában január végén kerül piacra a készülék, aztán jut majd el a többi országba is. 

16219484501 8380a893dc h
reklámanyag

4K Ultra HD

A most debütáló, Wide Color LED technológiát alkalmazó LG 4K ULTRA HD TV különböző foszfor alapú LED-ek segítségével jelenít meg nagyobb színmélységű és élethű képeket. Az LG most először mutatja be Quantum Dot 4K ULTRA HD TV-készülékeit is, amelyek a kiváló színhűség mellett 30 százalékkal bővítik a színterjedelmet. Ezen kívül beépített kontrasztfinomítással, kontrasztoptimalizálással és a színreprodukciós hibák csökkentésével támad, már ha a két-három éve vásárolt TV-jén pont ezek a dolgok zavarták eddig. A képminőség mellett nagy hangsúlyt fektettek a külsőre is, így a TV hátoldalának kialakítására is nagy hangsúlyt fektettek, azaz nem kell falhoz tolva elhelyezni. Ami viszont tényleg fontos, hogy az új platformja kezelőbarát lett, könnyebb hozzá eszközöket csatlakoztatni eszközöket és a menüsávot is teljesen egyénire lehet szabni.

16051904437 3c3cc789b0 z
reklámanyag

Samsung

Telefon az indiaiaknak, de jön a TV

Bár sokan várták, hogy jön infó a Samung Galaxy S6-ról, de csak két új telefont mutattak be, azt is az indiai piacra, a Galaxy E5 és E7 középkategóriás telefonok helyett ezért inkább az SUHD televízióról ejtünk több szót, amit viszont itthon is megvehet majd. Az SUHD lényege, hogy  félvezető nanokristályok mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki, és a technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít. Ez emberi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy ez által állítólag különlegesen élénk és valósághű árnyalatokat láthatnak a felhasználók. A most bemutatott SUHD készülékek a hagyományos televíziókhoz képest 64-szer több színt képesek megjeleníteni és nagyobb a fényerejük is. Az összes 2015-ös Smart TV-jük a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszert alkalmazza, amely teljes mértékben támogatja a webes szabványokkal történő TV-s alkalmazások fejlesztését.

SUHD 9500 002 k
reklámanyag

Sony

Újra itt a Walkman

Emlékszem, gyerekkorom egyik legmenőbb karácsonyi ajándéka egy fekete Sony walkman volt. Néhány éve újra visszatért a Sony a Walkmenekkel, persze kazetta helyett ma már memóriakártyát kell beletuszkolni, de ebben is tudott újításokat hozni, például azzal, amivel már úszás közben is hallgathat zenét. Most bejelentették a ZX2 walkmant, ami az ígéretek szerint feljavítja a meglévő zenéje minőségét és azt is meghallhatja, amiről eddig lemaradt.  128 GB lesz a walkman tárolókapacitása, ami egészen 256 GB-ig bővíthető és egy töltéssel 33 óráig hallgathat zenét, amit bluetooth-on keresztül átjátszat erre alkalmas hangfalra is. Ami miatt tudom, hogy ilyet soha az életben nem fogok karácsonyra kapni, az az ára, ugyanis a tervek szerint olyan 250 ezer forintért lehet majd megvenni. 

sony walkman.png
reklámanyag

4K felvétel

A 4K TV-k mellett előrukkolt a Sony a legújabb 4K kamerájával is, ami állítólag nagyjából négyszer annyi részletet tud felvenni, mintha sima HD kamerával rögzítené a gyerek szülinapi buliját. Tény, hogy nagyon kézreálló a mérete, nagyon sokat tud, állítólag ezzel szinte képtelenség elmosódott felvételeket készíteni és a beépített kivetítővel nemcsak azonnal meg is nézheti a felvételeket, de meg is vághatja őket. Sőt, a nyaralását akár élőben is közvetítheti a Ustream funkcióval, az otthon maradtak pedig irigykedhetnek. Főleg ha ők is 4K-ban látják azonnal a felvételeket, ugye. 

sony 4k
reklámanyag

4K lejátszás

Mert ha már annyi plusz részletet rögzít, akkor azt jó, ha valamin meg is tudja mutatni. Ehhez kell beszereznie egy 4K televíziót, amelynek a képernyőfelbontása 8 millió képpontnál is több pixelből áll, ez a full HD négyszerese. Sajna, ezek után a karácsonykor vásárolt full HD televíziója tök gagyinak fog tűnni, gondoltuk szólunk. Azt persze nem tudjuk, hogy ebből a négyszeres javulásból az emberi agy mit képes felfogni, de az biztos, hogy az X-Reality Pro mindent feljavít, így hátha az Éjjel-nappal Budapestben is felfedezhet némi minőséget, vagy ha az így se megy, legalább valamennyi plusz részletgazdagságot. Mindent meg is oszthat azonnal, sőt mivel közben akár skype-olhat is, így úgy is nézhet együtt filmet valakivel, ha az illető ott sincs. Focirajongók pedig azért fogják szeretni, mert a Live Football üzemmóddal a stadionban érezheti magát, ami azt jelenti, hogy a hangzás lesz olyan, mintha a lelátón ülne, épp csak nem ló a látóterébe az ön előtt ülő feje, és nem öntik le sörrel. Ja, és természetesen 3D-t is tud, de ez már annyira 2012, hogy nem is részletezzük. 

sony 4k tv.png
reklámanyag
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra