LÁJFHEKK

Már a pingvinek is rákaptak az IPadre

2015. január 12., hétfő 12:55

Nemcsak a Strasbourgi Egyetem kutatói kísérleteztek imádnivaló pingvinekkel az elmúlt időszakban, hanem a Los Angeles-i Aquarium of Pacific nevű állatkert egyik madártenyésztője, Sara Mandel is, aki szerint nemcsak a macskák, hanem más állatok, adott esetben a pingvinek is fogékonyak a modern számítástechnika vívmányaira – számol be az IPad-ező Magellán pingvinekről a coolhunting.com.

A kísérletező kedvű tenyésztő és gondozó 19 madárért felelős a telepen, ahol az állatok szaporodásának szempontjából igencsak fontosnak tartja, hogy az állatkert adta zárt körülmények ellenére se veszítsék el természetes reflexeiket és élénkségüket. Így pattant ki a fejéből az a gondolat, hogy a pingvinek szellemi és fizikai frissességét egy iPad alkalmazás segítségével tartja ébren. A szokatlan módszer úgy tűnik, bevált, a kis madarak szó szerint a megszállottjaivá váltak a játéknak, amit a napi rutin feladatok részeként egy tableten játszhatnak a medence partján. Nézze meg a kisfilmben, hogy milyen érdeklődéssel merednek a pingvinek a tabletre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta