LÁJFHEKK

Futurisztikus vitaminbolt az amszterdami bulinegyedben

2015. január 9., péntek 09:51

Egy meglepően steril üzlethelyiséggel bővült nemrég Amszterdam egyre sokszínűbb és egyre biztonságosabb belvárosának piros lámpás negyede, ami legalább akkora turistalátványosságnak számít az ide látogatók körében, mint a Vincent van Gogh és Rembrandt festményeket őrző Rijksmuseum vagy a Heineken múzeum. A más városokban illegális szórakozási lehetőségeket nyújtó vigalmi és buliegyedben ugyanis egy futurisztikus kialakítású víz- és vitaminbolt nyílt, melyet a nyüzsgő éjszakai élet miatt éjjel-nappal nyitva tartanak a Whitestore tulajdonosai.

Igen, ez egy vízbár a bulinegyedben.
Igen, ez egy vízbár a bulinegyedben.
Fotó: x-m-l.org

Az Amszterdam szívében található üzletet az XML építésziroda két tervezője, Max Cohen de Lara és David Mulder alakította ki, akik központi elemként egy kilenc méter hosszú, 28 fénycsővel ellátott áttetsző polikarbonátból megépített bárt helyeztek el az épületben, ami különösen látványos és figyelemfelkeltő a negyedre jellemző karmazsinvörös fények között – írja a dezeen.com. Az üzlet nemcsak a látványról szól, a patikusokra emlékeztető fehér köpenyes eladói szükség esetén egészségügyi információkat is adnak a termékek bemutatása mellett a vásárlóknak és az érdeklődőknek. A vakítóan fehér falak és világítótestek egyébként vizuálisan megduplázzák a 17.századi épületben lévő, alacsony belmagasságú klasszikus holland szuterént, ami a tervezők szerint is szürreálisan mutat a vörösen izzó szexshopok és egyéb szórakozóhelyek között.

Ide ékelték be a steril teret kapott üzletet.
Ide ékelték be a steril teret kapott üzletet.
Fotó: x-m-l.org

„Mivel ez a környék az éjszakai életéről ismert, így ügyfelünk jó ötletnek tartotta, hogy egy olyan üzletet nyisson, ahova az emberek betérhetnek egy kis gyógyírre két kocsmalátogatás között. A mi feladatunk elsősorban az volt, hogy egy olyan tervet készítsünk, ami bevonzza az embereket, mikor elhaladnak az üzlet előtt, úgy hogy közben az teljesen máshogy néz ki, mint a „szomszéd” üzletek. Úgy döntöttünk, hogy mi is eljátszunk a fény gondolatával, ha már úgyis ez az egyik leghatározóbb esztétikuma a kerületnek.” – mondták a tervezők a klinikai hangulatot árasztó „kocsmáról.”

Tágasnak tűnik, de nem az.
Tágasnak tűnik, de nem az.
Fotó: x-m-l.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta