LÁJFHEKK

Minimalista lámpa, aminél nem kell döntéseket hoznia

2015. január 6., kedd 14:01 |

Amikor lámpát vásárol, egyvalamit mindenképpen előre el kell döntenie: a plafonról akarja lelógatni, a falra szerelni, vagy az éjjeliszekrényre állítani? És ha meghozta a döntést és megvette a csillárját, állólámpáját, falikarját vagy éjjeli lámpáját, már nem tudja másképp használni, mint aminek rendeltetett. Kivéve, ha Shane Goldberg G/01 lámpája mellett döntött.

Mint a Fast Company oldaláról megtudhattuk, ez a lámpa ugyanis éppen abban különbözik a többitől, hogy az előbb említett kardinális alapkérdés értelmét veszíti. Hogy hogyan lehet egy lámpát többféleképpen is használni? Egyszerű, csak le kell csupaszítani minimalista gyökereiig.

Ennek megfelelően a lámpa tulajdonképpen egy meghosszabbított formájú foglalat, egy színes, strapabíró zsinóron. A fehér, beton alapanyagú foglalaton pedig egy lyuk található, amibe egy talppal ellátott pöcköt lehet csúsztatni, amivel már állíthatja a bútorokra, vagy szerelheti a falra is a lámpát.

Ha lógatni szeretné, akkor csak a fa kiegészítőt kell ügyesen rögzítenie, és arra ügyesen rátekerni a vezetéket. Ez persze nem tökéletesen felel meg egy csillárnak, de ha ez a vágya, akkor egy kis kampóval ez is megoldható (bár ez az alkatrész már nem a készlet gyári része).

A lámpa kialakítására láthatóan a japán és a skandináv design letisztultsága volt hatással, és a tervező mindössze 30 nap alatt dolgozta ki a végleges koncepciót. Mivel Goldberg csak most diplomázott, így van némi diákhitel-tartozása, ezért úgy döntött, hogy néhány hétig megrendelhetővé is teszi a lámpát. Ha kedvet kapott hozzá, akkor figyelje az oldalt itt, mivel az akció pontos időtartamát a tervező egyelőre még nem árulta el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta