Minimalista lámpa, aminél nem kell döntéseket hoznia

Amikor lámpát vásárol, egyvalamit mindenképpen előre el kell döntenie: a plafonról akarja lelógatni, a falra szerelni, vagy az éjjeliszekrényre állítani? És ha meghozta a döntést és megvette a csillárját, állólámpáját, falikarját vagy éjjeli lámpáját, már nem tudja másképp használni, mint aminek rendeltetett. Kivéve, ha Shane Goldberg G/01 lámpája mellett döntött.

Mint a Fast Company oldaláról megtudhattuk, ez a lámpa ugyanis éppen abban különbözik a többitől, hogy az előbb említett kardinális alapkérdés értelmét veszíti. Hogy hogyan lehet egy lámpát többféleképpen is használni? Egyszerű, csak le kell csupaszítani minimalista gyökereiig.

2
Glampdesign

Ennek megfelelően a lámpa tulajdonképpen egy meghosszabbított formájú foglalat, egy színes, strapabíró zsinóron. A fehér, beton alapanyagú foglalaton pedig egy lyuk található, amibe egy talppal ellátott pöcköt lehet csúsztatni, amivel már állíthatja a bútorokra, vagy szerelheti a falra is a lámpát.

Ha lógatni szeretné, akkor csak a fa kiegészítőt kell ügyesen rögzítenie, és arra ügyesen rátekerni a vezetéket. Ez persze nem tökéletesen felel meg egy csillárnak, de ha ez a vágya, akkor egy kis kampóval ez is megoldható (bár ez az alkatrész már nem a készlet gyári része).

A lámpa kialakítására láthatóan a japán és a skandináv design letisztultsága volt hatással, és a tervező mindössze 30 nap alatt dolgozta ki a végleges koncepciót. Mivel Goldberg csak most diplomázott, így van némi diákhitel-tartozása, ezért úgy döntött, hogy néhány hétig megrendelhetővé is teszi a lámpát. Ha kedvet kapott hozzá, akkor figyelje az oldalt itt, mivel az akció pontos időtartamát a tervező egyelőre még nem árulta el.

Oszd meg másokkal is!
Mustra