no

Menő vagy ciki egy rizsgolyó formájú babzsákfotel közel 80 ezerért?

Ha ön is szereti a különleges bútorokat, akkor biztosan ismeri már a babzsák foteleket, amikből mára nem csak az egyszemélyes kivitelek léteznek, hanem akár kanapék, vagy csak kis puffok formájában is beszerezhetőek. Alessandro Di Stefano tervező mégis úgy érezte, nem elég az egyszerű babzsák, valamivel még egyedibbé kell azt tenni. Ehhez inspirációt a japán konyha egyik fogása adta, ami nem más, mint a rizsgolyó – így született meg az Onigiri.

Kép: formabilio.com
Kép: formabilio.com

Di Stefano tehát alkotott egy fehér babzsákfotelt szürke fejtámasszal, ami igazából semmiben nem különbözik a piacon kapható más daraboktól. Tény, hogy az ülőfelülete a fotók szerint kissé magasabban van, mint a megszokott, de mivel babzsákról van szó, úgyis oda ülhet benne, ahova csak szeretne.

A fotel anyaga mosható, erős kárpit, ami környezetbarát. De ez sem kellene, hogy jelentsen bármit is, hisz a piac többi szereplője is kínálja ugyanezt, sőt, ha szeretné, akkor vízálló, kültéri variációban is megkapja.

Kép: formabilio.com
Kép: formabilio.com

Az igazi nagy különbség Di Stefano designer darabja és a hazaiak között leginkább az árban mutatkozik meg. Di Stefano fotelje ugyanis 237 euro (plusz szállítási költség), vagyis nagyjából 75000 forint. A hazai kínálatban is találkozhatunk hasonló kialakítású darabokkal, de még kordbársony huzattal sem kerülnek többe, mint 40000 forint. De még akkor is megáll az ár 72000 forintban, ha 240 centi hosszú kanapét néz ki magának, kültéren is használható, vízhatlan huzattal. Ön fizetne dupla árat csak azért, hogy elmondhassa, dizájnerdarabban ül, vagy hülyeség kidobni ennyit egy névért?

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (1149) (1310) Ciki!
Mustra