LÁJFHEKK

Tartson földönkívülit a lakásban!

2014. december 27., szombat 11:00

Míg japánban Micimackó ihlette bútorkollekcióban gondolkodnak a tervezők, addig a nemrég alakult dán dizájner cég műalkotásnak is beillő ülőalkamatosságot dobott piacra. A Rhode Island-i egyetem bútortervező szakára, valamint a bremeni művészeti egyetemre járt szobrász, Phillip Grass tervezési filozófiája az, hogy finoman elmossa a határvonalat a művészet és hétköznapi tárgyak között, úgy hogy lehetővé tegye a tárgyaknak, hogy a saját életüket éljék.

A tervező elgondolása tökéletesen lejön a Companion névre keresztelt, két modellből álló kollekciója láttán is, melyről első ránézésre nehéz eldönteni, hogy egy széket, egy földönkívülit vagy esetleg egy robotot látunk-e. A szórakoztató látványt keltő, kisméretű székek lábai porszórt acélból készültek, a szemmel ellátott ülések pedig többek között mahagóni, tölgy- vagy fenyőfából rendelhetőek meg Glass oldaláról. Az egyedi darabokért 2300-2700 dán koronát (97.000-113.875 forint) kér a dán és a német piacon is jelenlévő tervező.

Phillip-Grass-Companion-Stool-10
Fotó: phillipgrass.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta