LÁJFHEKK

Japánba vagy Bécsbe menne inkább magyar süteményért?

2014. december 23., kedd 12:09

Sorra nyílnak külföldön a magyar cukrászdák, Japánban van már Gerbeaud, Bécsben pedig nemrég nyitott a Szamos. Mindkettő különlegessége, hogy ugyanazokkal az ízekkel lehet találkozni, mint itthon, és hogy a cél a külföldiek megismertetése a magyar süteményekkel. Ráadásul egyik sem próbálja átvenni a helyi divatot, a Gerbeud nem fog Tokióban Hello Kitty figurás bonbonokat árulni, és a Szamos sem tervez Mozart golyót gyártani a bécsieknek. Bécsbe ráadásul jóval egyszerűbb eljutni, mint Japánba, ezért megnéztük miben más ott egy magyar cukrászda, mint itthon. Igazából semmiben. 

A bécsi cukrászdában annyira hazai ízeket talál, hogy konkrétan ugyanonnan érkeznek a torták és sütemények, mint bármelyik magyar Szamosba. A cukráda Mathias Szamos nevét viseli egyébként, ő volt az egész alapítója a marcipánrózsák készítésével.  A hely a szó minden értelmében családias: egyrészt a Bécs 3. kerületében található cukrészda nem egy hatalmas hodály, másrészt a berendezést Szamos Gabriella tervezte, aki egy nem túl patinás és nem túl látványos helyet alakított át világos, fényes kávézóvá. 

Kelényi Ádám a Díványnak elmondta, hogy azért döntöttek a bécsi terjeszkedés mellett, mert a kávéházi kultúra nagyon erős, amibe ők is be tudnak egy kis újdonságot belevinni. A harmadik kerületben található üzlet nem a turistákat célozza meg, hanem a kinti magyarokat, a környéken dolgozókat és azokat, akik szeretnének süteményt is fogyasztani a kávéjukhoz. Az észrevételek szerint ugyanis Bécs hiába erős kávéban vagy mondjuk Sacher-tortában, a klasszikus cukrászsütemények nem olyan jók, mint az itthoni cukrászatokban, vagy nagyon drágák. Az árakat középkategóriába lőtték be és a próbaüzem alatt már érkeztek visszajelzések, mely szerint egyelőre az eszterházy torta vezet, aztán jön a trüffel, és a dobos, de sokan kóstolják meg a krémest is.  Egyelőre nem tervezik más külföldi bolt nyitását, de beüzemelték az osztrák webshopot is és tortákat is lehet rendelni, valamint szaloncukrot is lehet venni. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta