LÁJFHEKK

Mi köze van Albert Einsteinnek egy tányéralátéthez?

2014. december 23., kedd 15:59

Amikor Albert Einstein a huszadik század első felében kidolgozta relativitáselméletét, bizonyára nem sejtette, hogy az általa meghatározott téridőt egy évszázaddal később egy egyszerű, 360mm x 455mm nagyságú, sima szövetanyagra alkalmazzák majd a világ másik végén. Azt pedig végképp nem gyaníthatta, hogy egy tányéralátét kollekcióhoz használják majd fel speciális általánosításait.

Pedig az innovatív irodaeszközökben és praktikus lakáskiegészítőkben utazó japán designer csapat, az AP Works éppen így dolgozta fel a német származású tudós elméletét, melynek eredménye egy optikai csalódást okozó kockás tányéralátét – írja a spoon-tamago.com a kék-fehér és fehér-kék színekben elképzelt kiegészítőről, ami olyan hatást kelt, mintha besüppedne az evőeszközök súlya alatt.

A tervezők által csak „trick mat” néven emlegetett illúziókeltő szövetnek egyetlen hibája van: bármennyire is zseniális, egyenlőre sajnos csak egy prototípus, ami még nem került piaci forgalomba. A stúdió Facebook oldalán azonban lehet érdeklődni egyes termékek felől, melyeket rendelésre el is készítenek a megrendelőknek.

 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta