LÁJFHEKK

Ragyogó folyók az asztallapban, akár saját kezűleg is

2014. december 14., vasárnap 16:02

A különleges bútorokat mindenki szereti, de a kínálatuk viszonylag behatárolt. Ennek oka főleg az anyagi oldaluk, hiszen ha valami nem hétköznapi, akkor annak bizony az ára sem az.

Az ipari formatervező, Mat Brown azonban valami olyasmivel próbálkozott, ami nem bonyolult, és nem kell hozzá sok alkatrész – tudtuk meg a thisiscolossal.com oldalról. A designer egy érdekes ötlettel tett egyedivé asztalokat. Ehhez olyan deszkákat használ, melyeket a megszokott módon nem is lehetne asztallapként használni. Ezek a lapok ugyanis repedezettek, ami annyira nem baj, hogy erre a folyamat során még rá is segítenek: kitisztítják és kiszélesítik a réseket, ujjnyi vagy még vastagabb bemélyedéseket hoznak létre a fában.

Ezeket pedig ki kell tölteni valamivel, hiszen ellenkező esetben igencsak billegne rajtuk bármi. Erre a célra Brown gyantát használ, amihez viszont különleges adalékként foszforeszkáló port kever. Az elegyet beletöltik a mélyedésekbe, megszárítják, majd miután megszilárdult, csiszolják, lakkozzák, és már készen is van a remekmű.

Világosban az asztal nem igazán különleges, inkább csak rusztikus hatása van. Amikor azonban lemegy a nap, a gyantaelegy foszforeszkálni kezd, és az asztal úgy néz ki, mintha a rajta lévő mélyedésekbe ragyogó üveget öntöttek volna. A kék fényben játszó berakások nem csak látványossá, hanem nagyon különlegessé is teszik az egyszerű asztallapot. De a legjobb az egészben, hogy ezt akár saját kezűleg is aránylag egyszerűen el tudja készíteni magának!

Szóval ha önnek is bejöttek Greg Klassen gyönyörű, folyómederre emlékeztető, üvegberakásos asztalai, csak követnie kell a videóban látottakat. A módszer nem teljesen új, az interneten már régóta megtalálhatja a gyanta elkészítésének módja, az alapanyagok pedig nem is különösebben drágák, ráadásul berendelhetőek, így akár otthon is elkészítheti a foszforeszkáló lapokat, bár a folyamat időigényes.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta