nono

Lassan a sarki boltban is kifizetheti a villanyszámlát

Szatyorpakolgatás közben vettünk észre a Sparban egy új automatát, amiről tüzetesebb vizsgálódás után kiderült, hogy önkiszolgáló kioszk. Az ilyen automaták tőlünk nyugatabbra már rég elterjedtek, ami érthető is, hiszen nagyon le tudják egyszerűsíteni az ember életét, főleg akkor, ha jó sok szolgáltatás található rajtuk. Megkerestük a terminálokat üzemeltető Express Technologies CEE Kft.-t, hogy jobban megértsük, mit is keres a sarki boltban egy ilyen terminál, és miért is lesz ez jó nekünk. 

Mire jó?

Gondoljon bele, milyen egyszerűvét tudná tenni az életét, hogy amikor vásárlás után eszébe jut venni egy lottót, az üzletben álló terminálon egyúttal el tudja intézni a közüzemi vagy telefonszámlák befizetését is! De akár feltöltheti telefonegyenlegét, vehet buszjegyet, esetleg letudhatja a karácsonyi ajándékozást is gyorsan néhány vásárlási utalvánnyal, majd végül mozijegyet is vásárolhat estére! Az üzletekben feltűnt új automatáknál a lehetőségek határa gyakorlatilag végtelen, ráadásul akár új megoldásokkal is tudják egyszerűsíteni az életét: például úgy vásárolhat az internetről, hogy egy ilyen terminálon keresztül tölt fel magának egyenleget, így nem kell bankkártyájának adatait megadnia, vagy később is rendezheti az online vásárlást egy ilyen kioszknál. Itthon még csak most indult ez a szolgáltatás, de a tervek szerint jövőre már bővülni fog az igénybe vehető partnerek köre. 

IMG 3638

Kik ők?

A cég szolgáltatása, az ExpressPay nem összekeverendő a Magyar Postával szerződött, majd a hírek szerint mégsem szerződött Express Pay Kft-vel. "Az Express Technologies CEE Kft.  2014 áprilisában indult a Bank of Georgia anyagi és technikai támogatásával. A vállalkozásnak ezek az érintőképernyős, többfunkciós terminálok telepítése és üzemeltetése a főtevékenysége, amit a Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyott" - tudtuk meg az itthoni képviselettől. Ezzel egyidőben zajlik a szolgáltatások spektrumának bővítése, így különböző közüzemi szolgáltatók, a Szerencsejáték Zrt, a Magyar Posta és a nagyobb élelmiszerláncok is remélhetően hamarosan partnerek lesznek. 

Mit lehet egy ilyen terminállal csinálni? 

Jelen pillanatban mobiltelefon egyenleg feltöltésre alkalmasak a cég termináljai, melyeken Vodafone, T-Mobile, Telenor, Tesco Mobile és NeoPhone kártyákat lehet feltölteni. Lehetőség van továbbá speciális online vásárlási utalvány (Abaqoos) készpénzzel való feltöltésére. A cég tervei között szerepel a szolgáltatások bővítése. "A célunk az, hogy – a grúziai anyavállalatunkéhoz hasonlóan – nálunk is több száz szolgáltatás legyen elérhető a termináljainkon" - tudtuk meg a cég képviselőjétől. Grúziában mintegy 2200 terminálon több, mint 300 szolgáltatás érhető el, az itthon már működő telefon egyenlegfeltöltés mellett közüzemi számlák fizetése, banki szolgáltatások, szerencsejáték, sportfogadás, valamint online vásárlási utalványok feltöltése.

Express Technologies terminal in Georgia

Hol van ilyen? 

A cég képviselői megkeresésünkre elmondták, hogy jelenleg 36 terminál működik Budapesten Spar üzletekben és Bubbles mosodákban, de 2015 végére 1000 terminál kihelyezését tervezik az országban. A tervek szerint forgalmasabb csomópontokban, bevásárlóközpontokban és kereskedelmi áruházláncokban találkozhat majd ilyen gépekkel, amelyeknél 2015 első negyedévétől kártyával is fizethet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

 

Oszd meg másokkal is!
nono
Mustra