Ha mindig is kólásdoboz vagy a keresztrejtvény formájú kandallóra vágyott volna

Herczeg Zoltánt eddig extravagáns ruháiról ismerhettük, így legutóbbi bemutatóján meg is lepődtünk, sose gondoltuk volna, hogy egyszerű cuccokkal is elő tud állni. Aztán sikerült egy újabb irányvonallal meglepnie bennünket, mikor kiderült, hogy kályhákat tervez a MAT kerámia céggel karöltve. A kandallók vagy kályhák bemutatóján elmondta, hogy ő személy szerint sosem szerette a cserépkályhákat, mert mindegyiket rondának találta, szóval először hirtelen nem is tudta hovatenni a megkeresést. 

A MAT Kerámia Kft képviseletében Apagyi Zsolt nem lepődött meg ezen, ő is osztja a véleményt, hogy sokaknak azért vannak fenntartásaik a cserépkályhákkal szemben, mert mindig azok a robosztus, fényes, zöld vagy krémszínű, nem túl szép darabok jutnak eszükbe, amit a nagymamájuknál, vagy régi bérházakban láttak, és amik valóban nem passzolnának a modern lakásokba. Ők ezért elindultak a modernizálás útján: először sima felületű minimál csempékben gondolkoztak rengeteg színben, aztán 2007-ben jöttek a Swarovski kristályokkal díszített kályhák, majd a dekorált csempék.  A legújabb találmány a háromszög alakú csempe, amivel különleges alakzatok is megvalósíthatóak. Apagyi ez után keresett fel designert, hogy újabb irányba mozduljanak el. 

Herczeg Zoltán a bemutatóján elmesélte, hogy éppen Amerikában volt, amikor a felkérés érte, ezért alakult úgy, hogy az egyik kandallóján New York látképe szerepel, illetve hogy készített egy kólásdoboz formájú kályhát is. Szeretett volna felhőkarcolós kályhát, amit úgy lehetett megoldani, hogy fotót égettek a kályhacsempére, ezzel azonban lehetővé vált, hogy a megrendelők akár saját fényképeiket, vagy kedvenc festményeiket kérjék a kályhákra. Láttunk még keresztrejtvényes kályhát is, Herczeget erre édesanyja inspirálta, aki munka után sokat fejtett ilyesmit. A kályha érdekessége, hogy négyzet alakú, úgy rakathatja össze, ahogy szeretné, azt írhat bele, amit csak akar, és a színei is variálhatóak. 

A designer kályhák lényege, hogy a megrendelő kitalálja mit szeretne, Herczeg Zoltánnal együttműködésben megtervezik, hogyan nézzen ki, a MAT Kerámia pedig legyártja.  A designer kályhák felső ára természetesen a csillagos ég, de legalábbis olyan 1,8 millió forint körül kell kalkulálni ha valaki ilyet szeretne. Ha csak színes kályhát venne, azt nagyjából 1 millió forint körül megússza. A galériában megmutatjuk hogyan néznek ki Herczeg Zoltán design kályhái, ön pedig döntse el, hogy menő vagy ciki ha ilyen van otthon a sarokban? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1372) (1128) Ciki!
Mustra