LÁJFHEKK

3 tipp, ha wellness hétvégét ajándékozna karácsonyra

2014. december 10., szerda 13:46

Évről évre egyre népszerűbb karácsonyra utazást ajándékozni. Lehet ez egy hosszú hétvége valamelyik közeli nagyvárosban, egy pár repülőjegy, vagy akár egy wellness hétvégére beváltható ajándékutalvány. Megmondjuk, mire érdemes odafigyelnie, ha szeretteit ez utóbbival lepné meg!

1.  Ne feledkezzen meg arról, hogy kinek szánja az ajándékot!

Ajándékozási lázban égve gyakran nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy mi magunk elég kreatívnak találjunk egy ötletet, mint arra, hogy az ajándékozott is személyre szólónak érezze azt, amit kap.

Jó példa erre a fogyókúrázó barátnő és az all inclusive szálloda esete, de legalább ennyire kevéssé szerencsés olyan wellness csomagot ajándékozni egy gyerekes családnak, ahol kizárólag felnőtteknek szóló programlehetőségeket kínálnak. (Ha épp fogyókúrázó barátnőjének keres ajándékot, itt talál további jó tippeket arról, hogy mire érdemes odafigyelni a szállodai böjtölés során.)

Ha idős és kevésbé mozgékony rokonainknak keresünk utazási ajánlatot, érdemes inkább a kikapcsolódásra és a pihenésre helyeznünk a hangsúlyt, mint az aktív pihenésre, valamint az egészségük megőrzésére való törekvésünket is biztosan értékelni fogják. Az élménymedencék helyett válasszunk nekik inkább termálvizes fürdőt, ami az ízületeikre is jótékony hatással lesz.

Családos utazók részére pedig épp ennek ellenkezőjét javasoljuk, mindenképpen érdemes olyan szálláshelyet keresni nekik, ahol gyerekbarát szolgáltatások és különböző aktív programlehetőségek is fellelhetőek. (Ide kattintva elolvashatja az országban fellelhető különféle aktív gyerekprogramokat kínáló helyszínek listáját.)

Ajándéktipp a fesztelen luxus szerelmeseinek

Biztosak lehetünk benne, hogy még a legválogatósabb utazóknak is örömet szerzünk egy Spirit Ajándékutalvánnyal. Ez a stílusos meglepetés magában hordozza a kényeztetést és az odaadó figyelmességet. A páratlan fürdőbirodalom a lenyűgöző medencékkel, a termálfürdővel és a professzionális szaunákkal maga az oázis a wellness szerelmeseinek. Nagyvonalú és elegáns ajándék. (x)

2. Figyeljen az ár-érték arányra és a csomag tartalmára is!

A helyszín kiválasztásánál fogunk csak szembesülni azzal, hogy nem is olyan egyszerű a dolgunk, hiszen sok szálloda illeti magát ‘wellness’ jelzővel, a rendelkezésre álló szolgáltatások között ennek ellenére jelentős különbségek lehetnek.

Ha biztosra szeretnénk menni és nem akarjuk, hogy az ajándékozottat csalódás érje, minél alaposabban járjunk utána a kiválasztott helyszíneknek különböző szállásfoglaló odlalakon, az Ongo.hu-n, vagy a Tripadvisoron, hiszen a vendégek értékelései sokat segíthetnek a döntésben. Különösképpen azért érdemes időt szánnunk erre, mert így azt is megtudhatjuk, hogy az a típusú utazó, akit megajándékozunk (pl. családos), hogyan értékelte az adott szálláshelyet.

shutterstock 133377686

Természetesen a hozzászólások olvasgatása során is érdemes körültekintőnek lennünk, feltétel nélkül ne hagyatkozzunk egyetlen véleményre sem, hiszen mindenhol találni rosszindulatú és kevésbé konstruktív megjegyzéseket is.  (Ebben a vendégvéleményekről szóló cikkben bővebben is olvashat arról, hogy miért érdemes óvatosan bánni a véleménynyilvánítás e formájával.)

Mindig nézzük meg azt is, hogy pontosan mi van a voucherre írva, és az apróbetűs részt is olvassuk el, hogy a helyszínen semmilyen információ ne érhesse váratlanul az ajándékozottat. Győződjünk meg arról, hogy teljes vagy félpanziós ellátást tartalmaz-e az utalvány, és arról is, hogy igénybe lehet-e venni vele olyan extra szolgáltatásokat, mint a masszázs.

3.  Ne ajándékozzon ‘last minute’ utat!

Bármilyen jó szándék is vezéreljen minket, sose próbáljunk meg gazdálkodni mások idejével, mert nem ismerjük a terveiket és az időbeosztásukat, így könnyen előfordulhat, hogy kellemes meglepetés helyett csak egy újabb megoldandó logisztikai problémát varrunk szeretteink nyakába.

Ennek elkerülése végett érdemes az átadástól számított legalább 6 hónapig érvényes az utalványt vásárolnunk, hiszen mi sem szeretnénk olyan utat kapni ajándékba, ahová idő hiányában valószínűleg nem lesz lehetőségünk elmenni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta