Jövőre se maradunk Jacobsen székek nélkül

Az év elején mutattuk be, hogy milyen Arne Jacobsen replikákat árul a dán bútorgyártó cég, a Republic of Fritz Hansen. A márka akkor a tervező 1958-as Drop formáját dobta újra piacra, egy másik ismert dán bútor cég, a Howe pedig a skandináv építész és tervező Munkagaard és Tongue néven futó székeiben látott fantáziát. Jacobsen 1955-ben, az Ant Chair után alkotta meg második székszériáját, a Tongue-ot, a Munkegaardot (más néven Mosquito szék) pedig egy iskola berendezési tárgyaként tervezte, de a klasszikus forma olyan sikeres lett, hogy rövid időn belül számos ikonikussá vált dán épületben is felbukkant - számol be a közkedvelt bútordarabokról a dezeen.com.

„A Howe tiszteletben tartotta az 1950-es években kialakított koncepciót, megőrizte a klasszikus formát, csak környezetbaráttá és strapabíróbbá alakította azt, így mai formájában ez egy 21.századi új klasszikus” – mondta a márka értékesítési és marketing igazgatója, Lars Bruntse, aki azt is elmondta a lap riporterének, hogy a munka során csak a felhasznált anyagokat változtatták meg és korszerűsítették, a kínálatot pedig testre szabhatóvá alakították.

A korszerű anyagokkal dolgozó márka a kölni Orgatec vásáron mutatta be legújabb Jacobsen kollekcióját, azon a kiállításon, ahol 2013-ban debütáltak Tongue székeikkel is, melyek 607-1266 euró (184.800-385.419 forint) között kaphatóak a márka üzleteiben. A Munkegaard darabok decembertől lesznek elérhetőek, többek között tölgy, kőris és dió furnér anyagokból, fekete, fehér, szürke, kék, piros és korál színekben. A kollekció egyik különlegessége, hogy ízlés szerint megválasztott szövettel vagy bőrrel kárpitozva is megrendelhetjük azokat 361-839 euró (109.900-255.419 forint) közötti áron. Nézze meg a galériában, hogy hogyan értelmezte át a márka Jacobsen örökségét!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra