LÁJFHEKK

Jövőre se maradunk Jacobsen székek nélkül

2014. december 6., szombat 20:14

Az év elején mutattuk be, hogy milyen Arne Jacobsen replikákat árul a dán bútorgyártó cég, a Republic of Fritz Hansen. A márka akkor a tervező 1958-as Drop formáját dobta újra piacra, egy másik ismert dán bútor cég, a Howe pedig a skandináv építész és tervező Munkagaard és Tongue néven futó székeiben látott fantáziát. Jacobsen 1955-ben, az Ant Chair után alkotta meg második székszériáját, a Tongue-ot, a Munkegaardot (más néven Mosquito szék) pedig egy iskola berendezési tárgyaként tervezte, de a klasszikus forma olyan sikeres lett, hogy rövid időn belül számos ikonikussá vált dán épületben is felbukkant - számol be a közkedvelt bútordarabokról a dezeen.com.

„A Howe tiszteletben tartotta az 1950-es években kialakított koncepciót, megőrizte a klasszikus formát, csak környezetbaráttá és strapabíróbbá alakította azt, így mai formájában ez egy 21.századi új klasszikus” – mondta a márka értékesítési és marketing igazgatója, Lars Bruntse, aki azt is elmondta a lap riporterének, hogy a munka során csak a felhasznált anyagokat változtatták meg és korszerűsítették, a kínálatot pedig testre szabhatóvá alakították.

A korszerű anyagokkal dolgozó márka a kölni Orgatec vásáron mutatta be legújabb Jacobsen kollekcióját, azon a kiállításon, ahol 2013-ban debütáltak Tongue székeikkel is, melyek 607-1266 euró (184.800-385.419 forint) között kaphatóak a márka üzleteiben. A Munkegaard darabok decembertől lesznek elérhetőek, többek között tölgy, kőris és dió furnér anyagokból, fekete, fehér, szürke, kék, piros és korál színekben. A kollekció egyik különlegessége, hogy ízlés szerint megválasztott szövettel vagy bőrrel kárpitozva is megrendelhetjük azokat 361-839 euró (109.900-255.419 forint) közötti áron. Nézze meg a galériában, hogy hogyan értelmezte át a márka Jacobsen örökségét!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta