Tökéletes asztal netfüggőknek

Alig egy hónapja ért véget a Holland Design Hét, a kiemelkedőbb tervezőjelöltek munkáit máris elkezdték publikálni a szaklapok. Így bukkantunk rá a dezeen.com oldalán az eindhoveni Design Akadémia végzős diákjának, Maxime Mellotnak a tölgyfa asztalára, melynek érdekessége, hogy egy kalitkát, egy akváriumot és egy cserepes növényt is integrált az átértelmezett használati tárgyra, amivel az volt a célja, hogy az asztal használói "közvetlenül találkozhassanak bizonyos természeti elemekkel és élővilággal". Ha már nem mozdulnak el az asztal mellől.

A nyugalom szigete egy asztalon
A nyugalom szigete egy asztalonddw.nl

„Egy olyan társadalomban, amely folyamatosan az újabb kihívásokra és az állandó internetkapcsolatra összpontosít, ritkának és értékesnek számítanak az ilyen csendes, nyugodt pillanatok. A cél tehát egy olyan bútor elkészítése volt, ami mellett egy kis szünetet tarthatunk és élvezhetjük a „kapcsolaton kívüli pillanatot”. Az ötlet valóban a hangsúlyváltáson volt, mivel én nagyon aktív vagyok Facebookon, így egyáltalán nem volt nehéz elképzelni ezt az állapotot” – mondja a dizájner, aki egy kalitkába zárt madárral szimbolizálta, hogy mennyire rabjai vagyunk függőségeinknek, miközben megjegyezte, hogy mennyire örül, hogy végre ő is gondoskodhat valakiről.

Egy átlagos asztalnál magasabb lett a mű
Egy átlagos asztalnál magasabb lett a műddw.nl

A tervező egyébként a hangzatos Turia nevet adta művének, mellyel elmondása szerint Valencia hatalmas parkja előtt kívánt tisztelegni. Mellotnak ugyanis egy kis ideig volt szerencséje a városban élni, ahol többször is megcsodálta a város központot és a tengerpartot összekötő hatalmas parkot.”Ez a projekt a lassúságról is szól. Feltűnt, hogy milyen nagy hatással vannak rám a természethez közeli, békés, nyugodt helyek, mint például a Turia Park. Van valami csodálatos azokban a természeti elemekben, amelyek felett nincs az embernek hatalma” – áradozott a dizájner. A design hét többi feltörekvő kiállítóját ide kattintva nézheti meg.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1280) (1049) Ciki!
Mustra