LÁJFHEKK

Tökéletes asztal netfüggőknek

2014. december 4., csütörtök 09:11

Alig egy hónapja ért véget a Holland Design Hét, a kiemelkedőbb tervezőjelöltek munkáit máris elkezdték publikálni a szaklapok. Így bukkantunk rá a dezeen.com oldalán az eindhoveni Design Akadémia végzős diákjának, Maxime Mellotnak a tölgyfa asztalára, melynek érdekessége, hogy egy kalitkát, egy akváriumot és egy cserepes növényt is integrált az átértelmezett használati tárgyra, amivel az volt a célja, hogy az asztal használói "közvetlenül találkozhassanak bizonyos természeti elemekkel és élővilággal". Ha már nem mozdulnak el az asztal mellől.

A nyugalom szigete egy asztalon
A nyugalom szigete egy asztalon
Fotó: ddw.nl

„Egy olyan társadalomban, amely folyamatosan az újabb kihívásokra és az állandó internetkapcsolatra összpontosít, ritkának és értékesnek számítanak az ilyen csendes, nyugodt pillanatok. A cél tehát egy olyan bútor elkészítése volt, ami mellett egy kis szünetet tarthatunk és élvezhetjük a „kapcsolaton kívüli pillanatot”. Az ötlet valóban a hangsúlyváltáson volt, mivel én nagyon aktív vagyok Facebookon, így egyáltalán nem volt nehéz elképzelni ezt az állapotot” – mondja a dizájner, aki egy kalitkába zárt madárral szimbolizálta, hogy mennyire rabjai vagyunk függőségeinknek, miközben megjegyezte, hogy mennyire örül, hogy végre ő is gondoskodhat valakiről.

Egy átlagos asztalnál magasabb lett a mű
Egy átlagos asztalnál magasabb lett a mű
Fotó: ddw.nl

A tervező egyébként a hangzatos Turia nevet adta művének, mellyel elmondása szerint Valencia hatalmas parkja előtt kívánt tisztelegni. Mellotnak ugyanis egy kis ideig volt szerencséje a városban élni, ahol többször is megcsodálta a város központot és a tengerpartot összekötő hatalmas parkot.”Ez a projekt a lassúságról is szól. Feltűnt, hogy milyen nagy hatással vannak rám a természethez közeli, békés, nyugodt helyek, mint például a Turia Park. Van valami csodálatos azokban a természeti elemekben, amelyek felett nincs az embernek hatalma” – áradozott a dizájner. A design hét többi feltörekvő kiállítóját ide kattintva nézheti meg.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
574 szavazat 646 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta