LÁJFHEKK

Ilyen a tökéletes pezsgős pohár

2014. november 30., vasárnap 09:13

Az ünnepek közeledtével még azokban a háztartásokban is előkerülnek a pezsgős poharak, ahol egyébként nem szokás ezt az italt fogyasztani. Így különösen profin időzítette be innovációját a svéd dizájn stúdió, a Claesson Koivisto Rune, akik az ismert pezsgő szakértővel, Richard Juhlinnal együttműködve dolgoztak a legoptimálisabb formájú és méretű pezsgős poháron – számolt be a Marten Claesson, Eero Koivisto és Ola Runa által vezetett stúdió legújabb munkájáról a dezeen.com.

„ A tervezés mellett a szigorúan vett paramétereket volt a legnehezebb betartani” – mondják a tervezők, akik a klasszikus értelemben vett magasított pohár formát tökéletesítették, szem előtt tartva a szénsavas ital optimális levegő- és folyadékarányát is. „A magas nyakú, egyenes oldalú keskeny pohár részben hasonlít a szűk pálinkás pohárhoz, melyet szintén talppal és magas nyakkal láttak el annak érdekében, hogy a pohárba öntött italt megkíméljék a hőmérséklet változástól. A pohár belsejét úgy alakították ki, hogy a benne lévő pezsgő szénsavas maradjon, miközben a kissé gömbölyded forma vizuálisan felnagyítja a felszínre érkező buborékokat. A kisebb átmérőnek köszönhetően pedig több pohár is elfér a tálcán egyszerre” – magyarázza az 1962-ben született svéd pezsgő szakértő, aki a „Juhlin line” nevű halvány jelölés bevezetésével az ideális töltési szintet szeretné érthetővé tenni a laikusok számára.

Juhlin szerint a pezsgős pohárból általában nem ajánlott más italt fogyasztani, kivéve néhány speciális, leginkább gyümölcsös belga sört, melyek a fanyar ízűknek és szénsavasságuknak köszönhetően hasonlóképpen viselkednek, mint a pezsgők és egyes fehérborok, így az ilyen típusú italok esetében is ajánlott olyan pezsgős poharat alkalmazni, melyek kialakítása az ital illatát hozza először előtérbe. A dizájnerek által tökéletesített, formatervezett poharak jelenleg az olasz  Italesse  márka üzleteiben és online áruházában kaphatóak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta