LÁJFHEKK

Menő/ciki: Találmány mindenkinek, aki utál mások után inni

2014. november 29., szombat 09:20

Az ember elmegy a barátaival túrázni, kellemesen tölti az időt, el is fárad. A pihenőnél előkerül a kulacs, majd a kérdés: kaphatok egy kortyot? Ez sok embernek nem jelent gondot, míg mások már a gondolatától is irtóznak, hogy közös üvegből kell inniuk.

Ha ön is ez utóbbi típusba tartozik, akkor tudja, hogy mennyire kellemetlen ilyenkor azt mondani, hogy bocs, de nem adok a vizemből. Hiszen ha a másik az ajkához teszi az üvegünket, akkor azok a baktériumok is átkerülnek a palack szájára, amik az ő szájában élnek. Arról már nem is beszélve, hogy ivás közben még nyál is juthat a palackba - és ezek után érthető, ha nem szívesen osztja meg az üveget.

Természetesen létezik módszer ennek elkerülésére: ha senki nem érinti az ajkához a palackot, csak önt belőle a szájába. Ezzel csak az a baj, hogy kellő támasztás, valamint rálátás nélkül nehezebb célozni, ha pedig valaki nyakonönti magát ivás helyett, a hangulat is gyorsan elromolhat.

bottle lip
Fotó: yankodesign.com

Ezt a problémát ismerte fel és oldotta meg négy tervező, Yun So Hyeon, Chang Min Jeong, Hong Myung Jik és Byun Ji Hyun - számol be a Yanko Design. A dizájnerek egy nagyon egyszerű, de rendkívül ötletes kis kiegészítőt terveztek, amelynek segítségével bárki úgy ihat akár idegen palackból is, hogy azt nem kell az ajkaihoz érinteni, mégis támasztékot kap.

Tulajdonképpen egy palackgyűrűről van szó, ami a Touchin nevet kapta (ez amellett, hogy érintést jelent, magában viseli a touch+chin azaz érintés+áll szókapcsolatot is) és az egyik felét az üveg nyakára kell pattintani, míg a másik, kiálló kis bütyke szolgál támasztékként az állon ivás közben. Így akárhányan ihatnak egyetlen palackból - önt is beleértve -, és nemhogy nem szennyezik a benne lévő vizet, de még tisztább is marad, hiszen az ön szájának baktériumflórája sem kerül bele. Sajnos a kiegészítő egyelőre csak koncepció, de remélhetőleg eljut a gyártásig és elfogadható áron kerül majd a boltokba.

577 szavazat 663 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta