LÁJFHEKK

Ennyit változott az Ikea az elmúlt 50 évben

2014. november 29., szombat 20:23

Az Ikea csak pár hónappal ezelőtt rukkolt elő Regissör névre keresztelt kollekciójával, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy a bútorcsalád a vállalat szakembereinek állítása szerint öt perc alatt összeszerelhető. Az 1943-ban alapított cég legújabb dobása pedig egy igazi retro kollekció, ami 26 darab olyan terméket kínál, melyeket az ötvenes és a hetvenes évek között egyszer már nagy sikerrel dobtak piacra – számol be a különböző stílusú székeket, kanapékat, szőnyegeket, lámpákat és étkészletet tartalmazó, Årgång néven futó gyűjteményről a fastcodesign.com.

A márka szerint a pár évtizeddel ezelőtti katalógusban feltüntetett kissé konzervatív hatást keltő viktoriánus stílusú bútorok valamint a modernista vonalvezetésű termékek napjainkban is ugyanolyan divatosak, amit mi egyszerűen betudunk az évek óta divatban tartott retro-hullámnak és aMad Men-őrületnek.

A javarészt sárga, szürke és fekete árnyalatokat kapott, limitált szériás gyűjteményre kizárólag az Ikea kijelölt áruházaiban lehet lecsapni, az egyszerűbb székek várhatóan 7380-17.225 forintba kerülnek majd, az Ikea 1951-es prospektusából átemelt kanapéért 221.256 forintot, egy klasszikus Strandmon típusú fotelért pedig 73.590 forintot kérnek majd. Az először az 1956-os katalógusban megjelent dohányzóasztal 19.689 forintba, egy három ágú lámpabúra pedig 17.225 forintba kerül a márkánál. Nézze meg a galériában, hogy milyen bútorokban utazik az Ikea!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta