LÁJFHEKK

Körkép: szőrös lakáskiegészítők a hideg napokra

2014. november 28., péntek 18:10

A téli időszakban az ember szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amik nemcsak melegek, de megjelenésükben is meleget sugallnak: a kellemes, otthonos, téli hangulathoz ezek is hozzátartoznak. Ezek pedig jellemzően a puha, szőrös holmik, amelyek a lakberendezési kiegészítők közt a jelek szerint szinte bármilyen formában megjelenhetnek.

Párna

Egyszerű és könnyen beszerezhető, ráadásul a hangulatot is nagyon könnyű vele megteremteni. Párnákkal sokkal otthonosabbá teheti a nappalit, a hálót, de még az előszobai padot vagy az étkező székeit is. Nagy előnyük, hogy nem vészes az áruk, és ha csak a huzatot veszi meg, amit aztán hangulata szerint cserélget, akkor többféle hangulathoz is tarthat otthon készletet. A szőrös párnák között a nagyobb áruházakban is kedvére válogathat. A Jysk kínálatában már 2500 forintos, akciós áron is hozzájuthat, igaz, ezért rövidszőrű verziót kap. Nagyon hasonló párnát szerezhet be a Tesco-ból is, de az ára ebben az esetben már 3290 forint lesz.

Ha szőrös párna, akkor a korona mindenképpen a H&M Home szekcióját illeti. Ez a darab ugyanis téglalap alakú, ami könnyebben kezelhető kivitel, és nem lehet panasz a prémességre sem: egy igazi Csubakka kiegészítőt kapunk a személyében, és még az ára is megfizethető, hiszen 2990 forintért be lehet szerezni.

Kép: H&M Home
Kép: H&M Home

Takaró

Érdekes, de hosszú szőrű takaróból a felhozatal messze nem olyan széles, mint párnák terén. Az olcsóbb kategóriában nem is nagyon akad ellenfele a Jysk takarójának, ami valóban hosszú szőrű, és jó meleg is. Az sem hülyeség, hogy csak az egyik oldalán prémes, a másikon termo anyagot talál, így akár váltogathatja is a két felet (már ha szereti, hogy a feje búbjáig húzott takaró befelé fordított prémje iszonyatosan csiklandozza az orrát), az ára akciósan 7500 forint. Ebben az árkategóriában mozog a Tesco kínálta takaró is, bár a hófehér szín egy kicsit kényes – de legalább az ára nagyon kedvező a maga 5990 forintjával. A következő takaró a Butlers polcain található, ebből már sejtheő, hogy az árképzése sem szívbajosoknak való: a tömött műszőrme mutatós, több színben is beszerezhető, de 29900 forintot kérnek érte.

Kép: Jysk
Kép: Jysk

Szőnyeg

Nem csak magára terítve, hanem a lába alatt is élvezheti a szőrös kiegészítőket, bár tény, hogy nem mindegyik szőnyeg a padlóra való, illetve nem csak oda használható fel. Az IKEA polcain a báránybőr utánzat lehet csalogató, és az ára is elfogadható, 2990 forint. Az igaz, hogy ha nagyobb felületet szeretne borítani vele, akkor egy nem lesz elég belőle, de ezek az utánzatok a fotelekben, vagy a kanapén is mutatósak. A Tesco is kínál 5490 forintos áron hosszú szálú, műszőrme szőnyeget, de ez sokkal inkább néz ki lábtörlőnek, szóval a hangulati hatásához fér némi kétség. 12990 forintos műszőrméjével a Tchibo is beszállt a versengésbe, és bár az ára több, mint a duplája az IKEA megoldásának, a hangulatteremtéssel biztosan nem lesz baj ebben az esetben sem.

Kép: Tchibo
Kép: Tchibo

Puff és apróság

Ha szeretné még egy kicsit fokozni a szőrös kiegészítőkkel megteremtett hangulatot, akkor egy kicsit mélyebben a tárcájába kell majd nyúlnia. Szintén a Tchibonál találhat olyan puffot, ami remek eszköze lehet a téli hangulat megteremtésének. Sajnos az ára elég húzós a maga 26995 forintjával, és az sem sarkallja az embert azonnali vásárlásra, hogy a téli időszak után nem igazán illeszkedik majd a szobához, ha csak nem kifejezetten a prémvadász hegyimenedék imidzsre gyúr lakberendezésben egész évben.

Külön kis apróság gyanánt ugyanitt beszerezhet egy szőrmével bevont melegvizes melegítőpalackot is. Ez ajándéknak sem utolsó, és a forró kakaós, hóhullást nézős téli estékhez tökéletes kellék lesz. A 3990 forintos ár pedig még simán az elfogadható kategóriába esik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta