LÁJFHEKK

Firkáljon falat mohával!

2014. november 24., hétfő 13:26

Bár a graffiti művészeti jelentősége még napjainkban is vitatott, azért üzenetközvetítő erejében a legtöbben egyetértenek. A falfestést értelmezte újra Anna Garforth is, aki 2008-ban indította el Mossberger névre keresztelt projectjét, aminek keretében élő, zöld graffitivel pingálta ki a londoni Clissold Park üresen álló falait. A két hetes összművészeti kezdeményezés azóta a világ több pontján, Stockholmban, Tallinban, New Yorkban, Amszterdamban és Londonban is elterjedt, aminek köszönhetően látványosabbnál-látványosabb lélegző anyaggal készített zöld alkotások lepték el a nagyvárosok utcáit és tereit.

cool-moss-graffiti-wall-quote
Fotó: annagarforth.co.uk

A festékszóró használatát mellőző, biológiailag lebomló graffitik elkészítésének különböző praktikáival tele van az internet, így mi is hamar ráleltünk olyan szemléltető videókra, melyek alapján lakóhelyünkön is készíthetünk hasonlót, ha akarunk. Jó hír, hogy a kisfilmek alapján nem kell okleves kertésznek lenni ahhoz, hogy elkészítsünk egy ilyen környezetbarát graffitit.

A titok a tökéletes massza elkészítésében rejlik. A treehugger.com szerkesztői szerint 60 ml joghurtot vagy vaj és tej keverékét kell jól összeturmixolni 350 ml vízzel, 1 teáskanál cukorral, 2-3 marék mohával és 2 evőkanál víztartó zselével (a moha graffitisek egy része egy kis sört is locsol a megadott recepthez.) Az így kapott büdös, furcsa állagú kocsonyás elegyet öntsük át kancsóba vagy kisebb vödörbe, sétáljunk ki vele az áhított falhoz, és egy ecset segítségével vigyük fel a felületre a kívánt mintát. Arra azért készüljünk fel, hogy néhány hétig várnunk kell, míg teljes pompájában láthatjuk a művet, hisz a moha növekedésnek kell indulon. Szárazabb éghajlatú vidéken ajánlott kétnaponta vízpermetezővel kilátogatni a falhoz és a gyorsabb fejlődés reményében körbespriccelni a művünket. Nézze meg a kisfilmben, hogy hogyan készül a moha graffiti!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta