LÁJFHEKK

Egy jegyzettömb, ami ragyogva jelzi a teendőit

2014. november 23., vasárnap 16:37

Menő környezettudatos tervezésben, hogy a környezetet kímélő termékek némi retrós beütést kapnak. Ilyen Sun Jin találmánya is, ami történetesen egy digitális jegyzettömb.

Tény, hogy az erdők, a Föld, vagyis végső soron a saját érdekünkben nem igazán kéne papír alapú jegyzettömböket használni.  Ezért is tartalmazza - többek között - szinte minden hordozható elektronikus kütyü az emlékeztető funkciót. Ez bár nagyon praktikus, de a telefon jegyzettömbjét használni kifejezetten nehézkes, ha épp azon beszélve kapja a fontos infót, mire pedig eljut oda, hogy feljegyezze a dolgokat, a felét már el is felejtette. A másik probléma a megszokás: sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kézenfekvőbb a dolgokat az előttünk heverő jegyzettömbre írni, mint a telefonba, vagy a gépbe bepötyögni.

reminder 01
Fotó: yankodesign.com

A jegyzettömb tehát még mindig tartja a helyét, ezért a tervező, Sun Jin éppen ezért nem is egy új helyettesítőt álmodott meg, hanem magát a post-it-et gondolta újra, ahogyan az a Yanko Design oldaláról kiderül. A találmánya egy olyan szerkezet, ami tökéletesen úgy néz ki, mint a papírtömb, 2 apró különbséggel. Az egyik, hogy a felső része nem vehető le, ez ugyanis egy digitális órának ad helyet a pontos idővel és a dátummal. A másik, hogy nagyjából 15 lapból áll, szemben a papír alapú sokasággal. Viszont cserébe itt egyetlen lapot sem kell kidobni.

reminder 03
Fotó: yankodesign.com

Ezen felül megvan az az előnye is, hogy a jegyzetlap - amit megírt, kivett a tömbből és kitett a falra – világítani kezd, amikorra a memó szól. Ez a jegyzettömb ugyanis olyan lapokat tartalmaz, amik mágnesezhetőek, és egy speciális tollal lehet rájuk írni. Az elv hasonló ahhoz a rajztáblához, amire mágneses tollal lehet írni, majd egy mágnes áthúzásával az egészet le lehet törölni. Csakhogy itt a papír egy led és egy akkumulátor réteget is tartalmaz, így a világítás sem gond számára. Az ön dolga csak annyi, hogy a felső részen beállítja a dátumot és az időpontot, a cetlire felírja a teendőt, majd kiteszi a falra. Amikor aktuális lesz, a papír világítaani kezd, így nem felejti el a dolgokat.

Ha pedig már nincs szüksége az adott információra, a papírt vissza tudja tenni a tömbre, és egy gomb megnyomásával törölheti az elavulttá vált memót róla, így újra felhasználhatja. Kár, hogy ez a termék egyelőre még csak koncepció, de ha gyártásra kerül a sor, nálunk biztosan helyet kap majd egy-két darab.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta