Környezetbarát kisbicaj, ami a gyerekkel együtt nő

Ha önnek is fontos, hogy a környezetet védje, hogy sokáig használhasson egy-egy terméket, és még a gyermekeit is környezettudatosságra nevelje, akkor megérkezett az a termék, amivel mindezt egyszerre teheti meg. 

A Wishbone Design Studio megalkotta azt a gyerekbiciklit, ami mind a három feltételnek tökéletesen megfelel - illetve alkottak olyat is. A cél eredetileg az volt, hogy egy olyan gyerekbiciklit készítsenek, amit nem kell sűrűn cserélni.

Kép: shopwishbonedesign.com
Kép: shopwishbonedesign.com

Persze amikor a lurkó már elég nagy a normál biciklikhez, akkor ez nem jelent akkora gondot. Ellenben amíg kicsi, addig bizony igen. Mert ugye kell egy olyan canga, aminek 3 kereke van, hogy a gyerek megtanulhasson biztonságosan közlekedni. Ha már ügyesebb, akkor válthat a tricikliről kétkerekűre, de még mindig olyan alacsonyan kell ülnie, hogy lábbal lökhesse magát, hiszen a pedálos kivitelekhez még kicsi. Azután, ahogy nő, feljebb kell ülnie, majd a legvégéöhet a felnőttekéhez nagyon hasonló bicikli.

Kép: shopwishbonedesign.com
Kép: shopwishbonedesign.com

De ez barátok között is 3 eszközt jelent a tényleges, pedálos változatig - kivéve persze, ha a Wishbone Stickers mellett teszi le a voksát. A gyerekbicikli eredetileg fából készül, de a stúdió elkészítette az újrahasznosított változatot is, ami már megfelel a környezettudatossági elvárásoknak is. Ennek az alapanyagát régi, műszálas padlószönyegekből nyerték, amelyeket megtisztítottak, beolvasztottak, granulátum lett belőlük, majd üvegszállal keverve újraöntötték őket, immáron bicikli formájában. Az eljárásnak köszönhetően pedig darabonként 7,5liter olajat sikerült megtakarítani - vagyis annyivel kevesebb kőolajat kellett kitermelni -, aminek a természet örül a legjobban.

Kép: shopwishbonedesign.com
Kép: shopwishbonedesign.com

Bár tény, hogy nem ez a legolcsóbb kis bicikli a piacon, de sokáig használható, és újrahasznosított anyagból van. Ennek ellenére a 3 az 1-ben variációjú (tricikli, és a két állású bicikli) 229 dollárért, azaz nagyjából 56000 forintért szerezhető be, a 2 az 1-ben (a tricikli lehetőség nélkül) pedig 199 dollárért, ami kb. 49000 forint – vagyis bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni érte. Ha pedig még egy kicsit rászán, matricákkal egyedivé is teheti a biciklit, aminek már egy pár éves kölök is örülni fog.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek