LÁJFHEKK

Pszichedelikus textilek miatt várjuk a tavaszt

2014. november 20., csütörtök 18:35

Az egyedi nyomatai és színhasználata által híressé vált finn textil- és ruházati márka, a Marimekko elkészült 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójával, melyet az amszterdami származású kortárs művésszel, Kustaa Saksival közösen terveztek – írja a lakberendezési tárgyakban, bútorokban, ruhákban és táskákban utazó design cégről a coolhunting.com.

Az 1950-es évek óta virágzó vállalat tervezői mindig is előszeretettel inspirálódtak a természetből, nem volt ez máshogy a mostani gyűjteménynél sem, melynél a vízivilág meseszerű növény-és állatvilágából merítettek ihletet, mint például a Merivuokkóból (tengeri kökörcsin) és a Meriheinäból (tengeri fű). „ A gyűjtemény azt az érzést kelti, mintha a városi életből a természetbe menekülnénk a hullámok, a patak és a víz alatti élet ábrázolásának segítségével. A kollekció élénk színeit az óceán kéksége, valamint a víz növényei és állatai ihlették” – mondja a szürrealista művész, aki a saját búvárkodós tapasztalatai alapján álmodta meg a gyűjteményben található szövetek és étkészletek ritmusát, színeit és hangulatát.

„A tengeri kökörcsinnel a mélységet, a letisztult formákat illetve a tenger növény-és állatvilágának apró részleteit kívántuk ábrázolni, míg a tengeri fűvel a tengerfenéken könnyedén és légiesen hajladozó növényeket és a szervezett káoszt akartuk visszaadni” – folytatja a dizájner, aki a gyűjteménnyel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy leljék meg saját személyes örömüket a mindennapi életükben. A mutatós kollekcióra még egy kicsit várni kell, de azért egy-két pszichedelikus darabot már talál a galériában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta