Pszichedelikus textilek miatt várjuk a tavaszt

Az egyedi nyomatai és színhasználata által híressé vált finn textil- és ruházati márka, a Marimekko elkészült 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójával, melyet az amszterdami származású kortárs művésszel, Kustaa Saksival közösen terveztek – írja a lakberendezési tárgyakban, bútorokban, ruhákban és táskákban utazó design cégről a coolhunting.com.

Az 1950-es évek óta virágzó vállalat tervezői mindig is előszeretettel inspirálódtak a természetből, nem volt ez máshogy a mostani gyűjteménynél sem, melynél a vízivilág meseszerű növény-és állatvilágából merítettek ihletet, mint például a Merivuokkóból (tengeri kökörcsin) és a Meriheinäból (tengeri fű). „ A gyűjtemény azt az érzést kelti, mintha a városi életből a természetbe menekülnénk a hullámok, a patak és a víz alatti élet ábrázolásának segítségével. A kollekció élénk színeit az óceán kéksége, valamint a víz növényei és állatai ihlették” – mondja a szürrealista művész, aki a saját búvárkodós tapasztalatai alapján álmodta meg a gyűjteményben található szövetek és étkészletek ritmusát, színeit és hangulatát.

„A tengeri kökörcsinnel a mélységet, a letisztult formákat illetve a tenger növény-és állatvilágának apró részleteit kívántuk ábrázolni, míg a tengeri fűvel a tengerfenéken könnyedén és légiesen hajladozó növényeket és a szervezett káoszt akartuk visszaadni” – folytatja a dizájner, aki a gyűjteménnyel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy leljék meg saját személyes örömüket a mindennapi életükben. A mutatós kollekcióra még egy kicsit várni kell, de azért egy-két pszichedelikus darabot már talál a galériában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek