LÁJFHEKK

Horrorház olvad szét London utcáin

2014. november 18., kedd 16:59

Londonban egyre szaporodnak a szürreális épületek, amit többek között Alex Chinncek-nek, a fiatal művésznek is köszönhető. Az építészeti illúziók létrehozásának mestere ezúttal a Merge Fesztiválra alkotta meg viaszházát, ahogyan az a Fastcodesign.com oldalról kiderült.

A mű első ránézésre egy kellemes, romantikusnak mondható londoni háznak tűnik a jellegzetes vörös téglákkal, szép, fehér keretes ablakokkal és zöld bejárati ajtóval. Ez azonban félrevezető: ez nem egy ház, hanem a Pound of Flesh for 50p című  művészeti projekt: kétemeletes, és a tetőt, valamint egy alacsony, fa alapot kivéve teljes egészében viaszból készült.

A művész mérnökökkel, vegyészekkel, és a viaszgyártás szakembereivel dolgozott együtt, hogy a 8000 téglából összeállított ház tökéletes legyen. Hogy mire kellett ez a rengeteg szakember? A feladatuk azt megtervezni, hogy a ház egyenletesen, és a szerkezeti stabilitását megtartva olvadjon el. A viaszépület ugyanis nem örökéletű, folyamatosan csöpög, és ezzel együtt a mérete is egyre kisebb. Az olvadás közben a tető egyre lejjebb csúszik, miközben a falak mintha vért izzadnának, az ablakok kifordulnak és elfolynak, és az egész épület egy szürreális horrorfilmbe illően szép lassan eltűnik. Az egyedi művészi alkotás London Bankside kerületében kapott helyet, tisztelegve az azelőtt a közelben található gyertyaöntő gyár előtt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta