no

Horrorház olvad szét London utcáin

Londonban egyre szaporodnak a szürreális épületek, amit többek között Alex Chinncek-nek, a fiatal művésznek is köszönhető. Az építészeti illúziók létrehozásának mestere ezúttal a Merge Fesztiválra alkotta meg viaszházát, ahogyan az a Fastcodesign.com oldalról kiderült.

A mű első ránézésre egy kellemes, romantikusnak mondható londoni háznak tűnik a jellegzetes vörös téglákkal, szép, fehér keretes ablakokkal és zöld bejárati ajtóval. Ez azonban félrevezető: ez nem egy ház, hanem a Pound of Flesh for 50p című  művészeti projekt: kétemeletes, és a tetőt, valamint egy alacsony, fa alapot kivéve teljes egészében viaszból készült.

A művész mérnökökkel, vegyészekkel, és a viaszgyártás szakembereivel dolgozott együtt, hogy a 8000 téglából összeállított ház tökéletes legyen. Hogy mire kellett ez a rengeteg szakember? A feladatuk azt megtervezni, hogy a ház egyenletesen, és a szerkezeti stabilitását megtartva olvadjon el. A viaszépület ugyanis nem örökéletű, folyamatosan csöpög, és ezzel együtt a mérete is egyre kisebb. Az olvadás közben a tető egyre lejjebb csúszik, miközben a falak mintha vért izzadnának, az ablakok kifordulnak és elfolynak, és az egész épület egy szürreális horrorfilmbe illően szép lassan eltűnik. Az egyedi művészi alkotás London Bankside kerületében kapott helyet, tisztelegve az azelőtt a közelben található gyertyaöntő gyár előtt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra