Tuskólámpával kandallóhangulatért

A természet szerelmesei lehetnek a célcsoportja ennek a lámpának, melynek megvalósítása azonban számunkra kicsit ambivalens. A coolthing.com cikke szerint a a farönk utánzatú Glowing Log Lamp a parázsló fa látványával és kellemes fénnyel örvendezteti meg szemlélőjét, szerintünk viszont egy parázsló farönk nem így néz ki. 

Kép: uncommongoods.com
Kép: uncommongoods.com

A kialakításában nem találhatunk kivetnivalót, hiszen erre igen nagy hangsúlyt fektetett a tervező. A porcelánból készült daraboknál Michiko Shimada tökéletesen alkotta meg a fa erezetét, ránézésre élethű lenne, ha nem festették volna fehérre. Persze értjük: ahhoz, hogy szép fényű hangulatvilágítást adjon, tényleg nem lehet sötétbarna.

Kép: uncommongoods.com
Kép: uncommongoods.com

A másik, amivel sehogyan sem vergődünk zöld ágra, az az a tény, hogy ez a farönk világít. Eredetileg a terv az volt, hogy olyan helyiségekbe ajánlják, ahol nincs lehetőség kandallót tartani, de a fénylő fahasábok látványát nem akarják mellőzni. Ez rendben is van, de ebben az esetben a tűz világít, nem pedig maga a farönk.

Kép: uncommongoods.com
Kép: uncommongoods.com

Bár a kivitelezése művészi, ráadásul mutatós is, valahogy akkor sem sikerül megbarátkozni a hangulatos félhomályt biztosító farönkkel. Ha önnek mégis megtetszett, akkor megrendelheti potom 160 dollárért, vagyis nagyjából 48000 forintért, és már csak egy 15 wattos izzót kell bele szereznie ahhoz, hogy élvezhesse a hangulatfényt. Sajnos azonban számolnia kell azzal, hogy a termék nemzetközi szállítása nem megoldott, így csak némi plusz szervezéssel (köztes állomással, esetleg egy jóbarát közbenjárásával) juthat hozzá a lámpájához.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1094) (1050) Ciki!
Mustra