LÁJFHEKK

Tuskólámpával kandallóhangulatért

2014. november 17., hétfő 15:03

A természet szerelmesei lehetnek a célcsoportja ennek a lámpának, melynek megvalósítása azonban számunkra kicsit ambivalens. A coolthing.com cikke szerint a a farönk utánzatú Glowing Log Lamp a parázsló fa látványával és kellemes fénnyel örvendezteti meg szemlélőjét, szerintünk viszont egy parázsló farönk nem így néz ki. 

A kialakításában nem találhatunk kivetnivalót, hiszen erre igen nagy hangsúlyt fektetett a tervező. A porcelánból készült daraboknál Michiko Shimada tökéletesen alkotta meg a fa erezetét, ránézésre élethű lenne, ha nem festették volna fehérre. Persze értjük: ahhoz, hogy szép fényű hangulatvilágítást adjon, tényleg nem lehet sötétbarna.

A másik, amivel sehogyan sem vergődünk zöld ágra, az az a tény, hogy ez a farönk világít. Eredetileg a terv az volt, hogy olyan helyiségekbe ajánlják, ahol nincs lehetőség kandallót tartani, de a fénylő fahasábok látványát nem akarják mellőzni. Ez rendben is van, de ebben az esetben a tűz világít, nem pedig maga a farönk.

Bár a kivitelezése művészi, ráadásul mutatós is, valahogy akkor sem sikerül megbarátkozni a hangulatos félhomályt biztosító farönkkel. Ha önnek mégis megtetszett, akkor megrendelheti potom 160 dollárért, vagyis nagyjából 48000 forintért, és már csak egy 15 wattos izzót kell bele szereznie ahhoz, hogy élvezhesse a hangulatfényt. Sajnos azonban számolnia kell azzal, hogy a termék nemzetközi szállítása nem megoldott, így csak némi plusz szervezéssel (köztes állomással, esetleg egy jóbarát közbenjárásával) juthat hozzá a lámpájához.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
569 szavazat 569 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta