LÁJFHEKK

Ezért jobb, ha videojátékozás helyett olvas az a gyerek

2014. november 15., szombat 11:21

Tényleg jobb, ha olvas a gyerek, mint ha játszik, és a sok videojáték valóban elbutít - erre mutat rá az a reklámkampány, amelyben a hirdetők szándékaik szerint Play Station akcióra szerették volna felhívni a vásárlók figyelmét. Csak éppen orbitális nagy helyesírási hibával. 

Az óriásplakátok mellett több méretben is megtalálható a városban az a hirdetés, melyen a termék nevét sikerült helyesen leírni, ezen kívül szinte alig van rajta több szó. Ebből a kevésből viszont sikerült elrontani egyet, ami tényleg nem nehéz, a mindennapokban is gyakran használatos, nagyon durva és bonyolult helyesírási szabályt sem kell rá alkalmazni, úgy írják, ahogy kiejtik, ráadásul idén voltak választások, nem is egy, szóval lépten-nyomon beleszaladhatott a plakát készítője, hogyan is kellene írni. Vagy legalább az, aki ellenőrizte a munkáját. 

111
Fotó: Dívány

És hogy ebben a szóban mit lehet helytelenül írni? Mi is azt hittük, hogy semmit. De a több körös ellenőrzés ellenére senkinek sem tűnt fel a Videojátékbolt.hu nevű üzletnél, hogy a plakáton a következő szó szerepel: vállasztható. Így két l-lel. És sajnos a választásnak semmi köze a testrészünkhöz, ahová a karunk csatlakozik, szóval nem, ez így nem stimmel.

Szóval már csak azért is jobb, ha ön inkább azt vállasztja, hogy olvasson az a gyerek, mert ha ezt teszi a  playstationözés helyett, nagyobb valószínűséggel fog helyesen írni. És csak hogy tudja: utánanéztünk a Shopline-on, egy átlag gyerekkönyv 2500 forint körül mozog, úgyhogy az akciós Playstation áráért úgy 54-et tud vásárolni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta