LÁJFHEKK

A beton kirakós lehet az új Rubik-kocka

2014. november 13., csütörtök 12:15

A Rubik-kocka utódjaként emlegetik a magyar tervezőpáros betonból kiöntött egyenlő háromszögeit, melyre alig pár hét alatt kalapozták össze az elinduláshoz szükséges 15 ezer dollárt (3.7 millió forint) a Kickstarterhez hasonlóan működő Indiegogo.com oldalon. A Logiface névre keresztelt logikai játékot a készítők, Benedek Zsanett és Lakos Dániel szerint a 3D-s grafikai tervezőprogramok ihlették, a lényege pedig az, hogy az elemeket úgy illesszük egymás mellé, hogy azok egy folytonos felületet hozzanak létre.

20141027090327-magyarazos stopmotion01.gif
Fotó: indiegogo.com

Az otthoni és irodai térbe egyaránt beilleszthető analóg játék egyébként 16 darab, kézzel öntött betonból készült prizmát tartalmaz, egy ilyen szettért várhatóan 70 dollárt ( 17.339 forint) kell majd fizetnünk, egy három darabos, névjegykártya tartónak is használható asztali kiegészítőért pedig 25 dollárt (6190 forint) kérnek majd az építész végzettségű tervezők. „ Célunk a logikus gondolkodás fejlesztése. A játék első változatát még fából készítettük el, de később elkezdtünk betonnal kísérletezni és rájöttünk, hogy ennek az anyagnak a súlya és a tapintása jobban visszaadja a játék lényegét.” – olvasható a három árnyalatban elkészített termékről az Indiegogo.com-on.

20141104084540-logifaces 11 - 620
Fotó: Vizit / We Visualize It! / indiegogo.com

„A játék a digitális gondolkodás és az i.e. 8. és 4. század között keletkezett kínai puzzle, az ősi tangram keveréke, melynél a fantázianévben olvasható face kifejezés nem az arcra, hanem a fazettára utal.” – tudtuk meg a 11 különböző típusú prizmát tartalmazó kreatív készletről az oldalon. Nézze meg a kisfilmben, hogy hogyan képzelik el a digitális gondolkodásmódot az analóg világban a készítők!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta