LÁJFHEKK

Eladó Al Capone családi háza

2014. november 10., hétfő 09:18

Eladó az egykori maffiavezér, Al Capone, avagy a Sebhelyesarcú chicagói háza, melyet a világ egyik legismertebb bűnözője még 1923-ban vásárolt 5500 dollárért (1.3 millió forint) – írja a Daily Mail. Capone egyszerű családból származott, és bár anyagi lehetőségei nyilván mást is megengedtek volna neki, talán mégsem meglepő, hogy a ház egy tipikusan a munkásosztály által lakott környéken található. Vélhetően épp ezért nem kelt el 2009-ben, amikor egyszer már piacra dobták 450 ezer dollárért (109 millió forint), mivel a nem túl csalogató környéken hasonló adottságokkal rendelkező házakat már 180-230 ezer dollár között is lehet találni.

Ebben az az ingatlanügynök is egyetértett, aki szerint az ingatlan nem a kerület bája miatt fog elkelni, hanem a ház történelmi jelentősége fogja majd odavonzani a megfelelő vevőt. A 7244 S Prairie Ave, Chicago, IL 60619 cím alatt található ház árát egyébként 225 ezer dollárra (60,5 millió forint) vitték le, így talán már lesz olyan, aki szemet huny a hat hálószobás házban történt bűncselekmények felett és beköltözik Al Capone egykori otthonába.

A hirdetés szerint a ház első emeletét 2008-ban teljesen felújították, illetve egy új konyhát is beépítettek az alsó szintre. A házhoz tartozó két fürdőszoba egyikébe pedig egy jacuzzit is elhelyeztek. A második emeleten újraparkettáztak és a garázst is kibővítették.

A milliárdos maffiózónak természetesen nem ez volt az egyetlen háza, rengeteg időt töltött luxus szállodákban, és persze volt egy pazar birtoka Miami Beachen is. Ebben az elsősorban családi fészekként működő kétszintes vörös téglás házban lakott a felesége, a fia, az anyja valamint a testvérei és a nővérei is. Bátyját, Franket például ennek a háznak az előszobájában lőtték agyon a chicagói rendőrök 1924-ben. Az ingatlan Capone anyjának haláláig, 1952-ig volt a család birtokában. Nézze meg a galériában, hogy hol élt Al Capone!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta