LÁJFHEKK

Ezekből a tálalóedényekből még enni is művészet

2014. november 7., péntek 14:00

Lenneke Wispelwey holland designer olyan újfajta talalóedényekkel rukkolt elő, amivel többé már sosem lesz ugyanolyan az ünnepi vacsora. A munkáit úgy képzelje el, hogy többé nem a tálba teszi a vacsorát, a húsokat vagy éppen a gyümölcsöket, hanem például felszúrja rájuk. A Studio Apetit legújabb kollekciója, a Luscious Food Carvings olyan edényekkel állt elő, amik mindennek kinéznek, csak tálalásra alkalmas eszköznek nem. 

Wispelwey saját biográfiája szerint  a porcelánok és a geometriai formák imádója, amit a munkái alapján le sem tagadhatna. Nála még egy egyszerű madárkalitka is olyan, hogy madár legyen a talpán, aki tudja hogy ebben hol és mit kellene csinálnia. A legújabb tálai is pontosan olyanok, hogy arról elsőre nem is mondaná meg senki, hogy az egy tál, inkább hogy valami modern szobor, esetleg könyvtámasz, de tál, na, az semmiképpen. Elsőre valószínűleg furcsán is hathat egy hétköznapi vacsorán, ha mondjuk a rántott húst mostantól nem tányérra szedve hozza be, hanem egy porcelán tüskére szúrva szolgálja fel. Azt nem értjük, hogyan lehet levágni a húst vagy a gyümölcsöt, vagy késsel-villával leügyeskedni bármit is Wispelwey táljáról, érdekes részlet viszont, hogy ehhez a tálaló szetthez külön receptekkel is készültek, amiket persze sima tállal rendelkező emberek is kipróbálhatnak. Persze, úgy nyilván nem lesz az igazi. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta