LÁJFHEKK

Vizsgálja a GVH, hogy életet ment-e a légzésfigyelő

2014. november 5., szerda 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Baby-Paradise Kft ellen. A vizsgálat tárgya, hogy a vállalkozás által forgalmazott légzésfigyelők valóban életet menthetnek-e, azaz a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát megsértették-e, írják közleményükben.

A vállalkozással szemben indított vizsgálat szerint az „általuk forgalmazott Babysense, Tomy, valamint Respirense elnevezésű készülékek kereskedelmi kommunikációjában valószínűleg megalapozatlanul tüntették fel a légzésfigyelő készülék megnevezést, ezáltal azt a látszatot keltették, hogy a készülékek életet fenyegető veszélyhelyzet megelőzésére is alkalmasak lehetnek, továbbá megtévesztően piacelsőségi állításokat jelenítettek meg a termékekről. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul" – áll a GVH közleményében.

4055331-9644.png

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, a légzésfigyelő készülékek nem mentenek életet: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint semmilyen készülék nem képes megelőzni a hirtelen csecsemőhalált (SIDS), vagy csökkenteni annak a valószínűségét. A készülékek ugyanakkor még csak nem is olcsók, mégis több cég hirdeti ezzel a termékeket. Júniusban az Angelstore Kft. ellen is ugyanilyen eljárást indítottak, de döntés még nem született az ügyben.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta