LÁJFHEKK

Így trollkodjon a telefonfüggőkkel!

2014. november 5., szerda 17:27

Ahogy a telefonok egyre inkább az életünk és az alapvető napi feladataink részévé váltak, úgy férkőzött be a köztudatba és a tudományokba egy újabb típusú félelem, a Nomophobia, ami elsősorban azokat az okostelefonjuktól teljes mértékben függő embereket érinti, akik pánikba esnek, ha egy másodperce el kell szakadniuk a technológia egyik legmenőbb vívmányától.

Állítása szerint erre a 21.századi "betegségre” keres megoldást a Nophone.eu kiváló humorérzékkel megáldott tervezője, aki egy olyan kamu-okostelefont dobna piacra, ami az eredetivel sok szempontból megegyezik. A készülék törhetetlen és vízálló, de töltést nem igényel, előfizetés sem szükséges hozzá, és minden felesleges tartozékot nélkülöz – mivel gyakorlatilag csak egy műanyag tömb, ami mindössze annyit tud, hogy a szeretett mobilkészülékkel azonos méretű és súlyú – írja a gajitz.com a találmányról. Az egészben az a legjobb, hogy feltalálója már a Kickstarteren is viszonylag sikeresen nyomult: a kitűzött 30 ezer dollárból sikerült 10 ezret összekalapozniuk rá.

Okostelefon funkciók nélkül
Okostelefon funkciók nélkül
Fotó: nophone.eu

A NoPhone készítői természetesen komolyan vették a dolgukat, állítólag tesztelték is a terméküket, ami során leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy a tesztalanyok hogyan viselik, hogy a téglalap formájú kütyü igazából csak egy játék a zsebükben. „ Telefonnal a kezemben szoktam aludni, de az éjszakai hívásoktól olyan pánikba esem, hogy gyakran a szoba másik sarkába vágom a telefont. A NoPhone-al továbbra élvezhetem a kényelmet, ráadásul nem arra kelek fel, hogy már megint összetört a kijelzőm. Köszönöm, NoPhone!” – olvasható "David" levele az oldalon. „A NoPhone-nak köszönhetően egy hétig nem írogattam üzeneteket az expasimnak, mikor részeg voltam” – dicsekszik el sikerével egy másik "tesztelő".

Ön mit gondol, menő ilyen termékekkel gúnyolódni a társadalmon, vagy inkább cikinek és teljességgel hasznavehetetlennek találja az ötletet? 

829 szavazat 859 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta