LÁJFHEKK

Akár lakhat is a freskóval díszített vásárcsarnokban

2014. november 4., kedd 19:19

A holland királynő, Maxima is tiszteletét tette Rotterdam új nevezetességének, a Markthal névre keresztelt vásárcsarnoknak a megnyitóján, melyet az MVRDV építésziroda és a Provast fejlesztő cég közösen adott át a napokban. A „Food Valhalla"-ként is emlegetett, patkó formájú épület több szempontból is más, mint egy hagyományos városi piac, például egy hatalmas, élénk színű gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb piaci árukat ábrázoló freskó díszíti a falát, aminek láttán már-már úgy érzi magát az ember, mintha egy katedrálisban lenne. A mennyezetig érő látványos freskót „Cornucopia”(Bőségszaru) néven Arno Coenen és Iris Roskman készítette.

A csarnok másik érdekessége, hogy nemcsak élemiszerpiacként üzemel, a 100 stand mellett helyet kapott még benne 15 élelmiszerüzlet és 8 étterem is. Ebben nem is lenne semmi különös, de az épületben 102 bér- és 126 saját tulajdonú lakás is található, utóbbiak közt 24 puccos penthouse is van - írja a 80-300 négyzetméteres, hang- és szagszigetelt otthonokról a Designboom.com.

Az öt év alatt épült csarnokban helyi és nemzetközi kereskedők és termelők is helyet kaptak. A változatos ételek és konyhák között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, kapható többek között friss hal, kávékülönlegességek, sajt-, fagylalt-, kínai valamint holland specialitások, helyi készítésű ételek és „slow food” is. Nézze meg a galériában, hogy jön össze a lakópark és a piac!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta