LÁJFHEKK

Vidám szörnyecskék őrzik a bölcsiseket Újpesten

2014. november 4., kedd 08:10

Pár napja írtunk a lakók általi kezdeményezésként viruló kiskertekről a III. kerületi panelek tövében, most a IV. kerületben találtunk hasonló civil kezdeményezést. Káposztásmegyeren sok a gyerek, de a bölcsikben kevés a hely, ezért felújították a Homoktövis utcai bölcsődét, és két új szárnnyal is megtoldották, így 40 férőhellyel bővült. A bölcsit hőszigetelték és akadálymentesítették, sőt napkollektort is kapott a tetőre, amivel a fűtést és a melegvíz ellátást segítik. Az új rész a fotók alapján meglehetősen jól néz ki, de nekünk legjobban egy olyan apró részlet jön be, amihez mindössze egy jó ötlet, némi festék, és egy adag lelkes önszerveződés kellett: az új kerítés.

„Interneten láttunk hasonlót, az intézményvezetőnk, Kocsis Ildikó Edit találta, onnan az ötlet. A megvalósításban a Mosolyfestők Alapítvány segített, ahol érettségi előtt álló diákok dolgoznak közösségi munkában, nekünk csak a festéket kellett adnunk hozzá, azt pedig az önkormányzat biztosította. Még nincs teljesen készen a kerítés, egyelőre csak a homlokzati részen lett ilyen szép, de ahogy az időjárás engedi, körben mindenhol lefestik nekünk" – válaszolta érdeklődésünkre Farkas Anikó, a bölcsi részlegvezetője.

Legyen büszke arra, ahol lakik!

Szívesen számolnánk be a jövőben is hasonló, a saját lakókörnyezet szebbé tételét célul kitűző, alulról szerveződő civil kezdeményezésekről is, úgyhogy ha ön tud ilyenről, írjon nekünk adivany@mail.index.hu címen vagy a Facebook-oldalunkon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta