LÁJFHEKK

Jegyzeteljen a villanykapcsolóra!

2014. október 31., péntek 13:50

Az embert lépten-nyomon ötletek lepik meg, vagy egyszerűen olyan dolgok jutnak az eszébe, amikről nem szabad megfeledkeznie. Ezek ilyenkor egy papírdarabon az üzenőfalra kerülnek. És aztán ott felejtődnek el.

Mert a legtöbben nagyon elégedettek azzal, hogy kirakták az üzenőfalra az épp fontos és halaszthatatlan elintézendőről szóló memót, annyira, hogy utána már rá se néznek. Így merülnek aztán mégis feledésbe a csekkek, fontos teendők és találkozók.

Az üzenőfal áthelyezésével kísérletezni sem igazán lehet, valljuk be, nem néz ki olyan jól, hogy szem előtt legyen, ahol esetleg még rá is néz az ember, mert rontaná egy szépen berendezett szoba összképét. Nick Bain is szembesült ezzel a problémával, és ki is találta, mi lehetne a megoldás.

Bár a tervező csak 12 volt, amikor a lehetőség az eszébe jutott, 16 éves koráig kellett várnia ahhoz, hogy a terv elég életképes legyen, és a kikstarter.com-on gyűjteni kezdhessen a gyártás megvalósítására. Jó eséllyel össze fog jönni neki a kezdőtőke, mert az ötlete egyszerű, és éppen ezért tökéletes.

Bain ötlete tulajdonképpen egy nagyobbfajta villanykapcsoló, pontosabban annak a széles műanyag kerete. A különbség, hogy ebben az esetben a felület zománcozást kap, így egy filccel egyszerűen írhat rá, majd le is törölheti egy szivacs segítségével, akár a szemléltető táblákon az irodákban.

A kialakításnál arra is figyeltek, hogy a keret ne simuljon teljesen a fal síkjába, így a tetején a toll is helyet kaphat, nem kell majd folyton keresgélni. És hát a villanykapcsoló – főleg télen – egy olyan részlete a szobának, amit mindenképpen használunk, és ha írva is van rá, akkor azt észre is vesszük.

A Switch Port márkanevű keret jelenleg négy kivitelben lesz kapható, kár, hogy ha szeretne belőle, akkor valószínűleg a villanykapcsolóját is le kell cserélnie, hiszen nem a nálunk legelterjedtebb formával és szabványmérettel alkották meg a találmányt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta