LÁJFHEKK

Nézze, hogy nőtt ekkorára Manhattan!

2014. október 25., szombat 11:31

Nehéz elhinni, hogy a mára több, mint másfél millió lakost számláló Manhattan nagy része 200 évvel ezelőtt még mezőgazdasági terület volt. Nem csoda, hogy a világ egyik legsűrűbben lakott területe megihlette a Morphocode kreatív csapatát is, akik egy idővonallal ellátott interaktív térképet alkottak meg, melynek segítségével könnyen szemügyre vehetjük a városrész gyors fejlődését és annak látványos változásait – írja a Google Maps alkalmazásra emlékeztető fejlesztésről a fastcoddesign.com.

Az Urban Layers néven futó project idővonalán pirossal jelölték a város elsőként megépült épületeit, így természetesen elsőként villan fel Manhattan egyik legrégebbi épülete, az 1765-ben épült Morris-Jummel Mansion is, de a vektoralapú térképnek köszönhetően egészen madártávlatból is rácsodálkozhatunk a szigetre épült metropoliszra, vagy egészen közelről is megszemlélhetjük annak egyedi épületeit és egyéb látnivalóit. Ide kattintva még több térképet talál, melyek elnavigálják a kerület történelmi látványosságai között, ahogy abba is bepillantást nyerhet, hogy hogyan és milyen ütemben bővítették ki hétszeresére Manhattan területét 1810 és 1900 között.

morphocode-urban-layers-animated.gif
Fotó: morphocode.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta