nono

Szék, vagy valami olyasmi

A művészek sokszor olyan határokat feszegetnek, amikről sokan nem is tudják, hogy jelen vannak, hiszen már annyira megszoktuk a bennünket körülvevő formákat és használati tárgyakat, hogy nem is igazán gondolunk bele, milyen más alakban is jelenhetnek meg. Miért is gondoltuk volna, hogy egy szék nem nézhet ki úgy, mint egy... mint egy izé, hát nem is tudjuk, mi, amit a Designrulz.com-on találtunk. Ami biztos: ez a fiatal izraeli dizájner, Eyal Hirsh diplomamunkája, és Pet Stoolnak nevezte el, ami kb Házikedvenc Sámlinak fordítható.

eyalhirsh.daportfolio

Hirsh saját bevallása szerint egy olyan bútordarabot szeretett volna alkotni, aminek segítségével nem csak magát a széket, hanem az egész szobát átértelmezheti, játékosabbnak és vidámabbnak láthatja. Az ülőalkalmatosság ennek megfelelően nem éppen hétköznapi. Kicsit olyan, mintha egy nagy, kövér gilisztában végződne a szék harmadik lába, ami valóban meghökkentő és vicces megjelenést kölcsönöz neki.

Kép: eyalhirsh.daportfolio.com
Kép: eyalhirsh.daportfolio.com

A tervező saját elmondása szerint szerette volna megalkotni azt a bútort, amely megváltoztatja az emberek kapcsolatát, érzéseit az ilyen hétköznapi tárgyakkal kapcsolatban, ezért egy kicsit különc, szabadabban értelmezett széket alkotott. A célja is éppen ez: élményt és felszabadultságot adni az embereknek. Ez persze jó gondolat, de ön például betenné az otthonába?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Menő! (1025) (1084) Ciki!
Mustra