LÁJFHEKK

Ön megtalálja ezek közt Micimackót?

2014. október 13., hétfő 12:43

Szokatlan bútorkollekcióval rukkolt el a számos dizájndíjjal kitüntettet japán márka, a Nendo. A stúdió alapítója és vezető tervezője, Oki Sato ezúttal a Walt Disney japán irodájába készített bútorokat, melyeket a rajzfilmstúdió egyik közkedvelt filmje, a Micimackó szereplői ihlettek – írja a minimalista stílusban megtervezett asztalról és székekről a designtaxi.com.

Micimackó ihlette bútor kollekció Japánból.
Micimackó ihlette bútor kollekció Japánból.
Fotó: nendo.jp

„Mielőtt Micimackó, Tigris és Füles megjelentek volna a televízióban, ők csupán Christopher Robin kitömött állatai voltak. Aztán A.A.Milne-nek köszönhetően könyvillusztráció lett belőlük (valójában E.H. Shepherd karakterei már a könyv előtt megvoltak - a szerk.) majd animáció formájában életre keltette őket a Disney. A karakterekből most játékos, de elegáns bútor kollekció lett” – mutatja be a skandináv letisztultságú, juharból készült, igen minimalista darabokat a tervező, aki minden egyes bútorba csempészett valamit az ikonikus figurákból.

Szerintem a bútoroknak...

  • 214
    Semmi közük nincs Micimackóhoz
  • 124
    Van hasonlóság a karakterekkel
  • 74
    Kit érdekel

Az ovális formájú dohányzóasztalt például Micimackó ihlette, arra mi is rájöttünk, hogy a vörös színű betéttel értelemszerűen Micimackó pólójára kívánt utalni a dizájner. A kicsi, ovális, lila fedéllel ellátott asztallal Malacka karakterét idézte meg, és Fülesre is könnyen ráismerni, övé lett a szürke anyaggal bevont, "fejlógatós" asztal. A mindig vidám, a farkát sokszor rugóként használva pattogó Tigrisnek a magas szék jutott, de ezen például már elég sokat kellett gondolkoznunk.

Ön mint gondol a háztartásokba és hivatalokba egyaránt elsüthető kollekcióról: azonnal beugrott róla Micimackó, vagy köszönőviszonyban sincs a karakterekkel? Szavazzon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta