LÁJFHEKK

Itt az öt perc alatt összerakható bútor az Ikeától

2014. október 10., péntek 15:33

Jól hangzó szöveggel kampányol az Ikea, ahol a vállalat szakemberei és mérnökei büszkén állítják, hogy legújabb bútorcsaládjuk, a Regissör tagjainak összeszerelése egy legtöbb háztartásban megtalálható imbuszkulcs segítségével már mindössze öt perc alatt is megoldható. Ami igencsak jól hangzik, tekintve, hogy az Ikea bútorai általában mindaddig jó üzletnek tűnnek, míg otthon ki nem bontjuk őket és rá nem jövünk, hogy még legalább fél napot (ha nem többet) el kell töltenünk az összerakásával.

A svéd vállalat legújabb, Regissör névre keresztelt kollekciója egyfajta kísérlet arra, hogy miképpen tudja a cég megoldani ezt a vásárlói számára állandóan visszatérő problémát. Így a cég szakemberei egy kétperces videóban mutatják be, hogy is kell ezt csinálni, és hogyan lehet, hogy az új könyvespolc, szekrény vagy dohányzóasztal összerakása valóban nem igényel öt percnél több időt – írja a fascodesign.com az izgalmasan hangzó projektről. Számunkra azért hitelesebb lett volna egy ötperces, vágás nélküli lépésről-lépésre videó, hisz két percbe akár egy másfél napos összeszerelést is össze lehet süríteni..

És hogy mivel gyorsítottak a meneten? A gyorsabb összerakás érdekében az Ikea eltért néhány bevált normától, így a Regissör vonal ékszerű illesztéseinek túlnyomó része 45 fokos és nem derékszögű kialakítású, aminek köszönhetően jóval könnyebb és precízebb azok összerakása. Az új struktúrának hála csavarok és egyéb macerás alkatrészek nélkül, fából készült speciális rögzítőelemek segítségével passzinthatóak egymásba a (ráadásul súlycsökkentett) elemek.

A Regissör családdal az Ikea reméli, hogy megkímélheti majd a vásárlóit jópár órányi káromkodástól, ugyanakkor garantálja, hogy ezen bútorai is ugyanolyan tartósak, mint a többi termékük. A bútorok várhatóan 139-349 dollár (33.920-85.170 forint) között lesznek majd kaphatóak a márkaboltokban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta