Itt az öt perc alatt összerakható bútor az Ikeától

Jól hangzó szöveggel kampányol az Ikea, ahol a vállalat szakemberei és mérnökei büszkén állítják, hogy legújabb bútorcsaládjuk, a Regissör tagjainak összeszerelése egy legtöbb háztartásban megtalálható imbuszkulcs segítségével már mindössze öt perc alatt is megoldható. Ami igencsak jól hangzik, tekintve, hogy az Ikea bútorai általában mindaddig jó üzletnek tűnnek, míg otthon ki nem bontjuk őket és rá nem jövünk, hogy még legalább fél napot (ha nem többet) el kell töltenünk az összerakásával.

REGISSOR
Íme a Regissör bútorok, avagy rakjon össze szekrénysort a nappaliba öt perc alatt! Ikea

A svéd vállalat legújabb, Regissör névre keresztelt kollekciója egyfajta kísérlet arra, hogy miképpen tudja a cég megoldani ezt a vásárlói számára állandóan visszatérő problémát. Így a cég szakemberei egy kétperces videóban mutatják be, hogy is kell ezt csinálni, és hogyan lehet, hogy az új könyvespolc, szekrény vagy dohányzóasztal összerakása valóban nem igényel öt percnél több időt – írja a fascodesign.com az izgalmasan hangzó projektről. Számunkra azért hitelesebb lett volna egy ötperces, vágás nélküli lépésről-lépésre videó, hisz két percbe akár egy másfél napos összeszerelést is össze lehet süríteni..

És hogy mivel gyorsítottak a meneten? A gyorsabb összerakás érdekében az Ikea eltért néhány bevált normától, így a Regissör vonal ékszerű illesztéseinek túlnyomó része 45 fokos és nem derékszögű kialakítású, aminek köszönhetően jóval könnyebb és precízebb azok összerakása. Az új struktúrának hála csavarok és egyéb macerás alkatrészek nélkül, fából készült speciális rögzítőelemek segítségével passzinthatóak egymásba a (ráadásul súlycsökkentett) elemek.

A Regissör családdal az Ikea reméli, hogy megkímélheti majd a vásárlóit jópár órányi káromkodástól, ugyanakkor garantálja, hogy ezen bútorai is ugyanolyan tartósak, mint a többi termékük. A bútorok várhatóan 139-349 dollár (33.920-85.170 forint) között lesznek majd kaphatóak a márkaboltokban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek