LÁJFHEKK

Hollandia múltja és jövője egyetlen épületben

2014. október 9., csütörtök 20:03

Attól függően, hogy szobát vagy lakosztályt szeretnénk kivenni, átlagosan 350 euróért (110.000 forint) már megszállhatunk Amszterdam egyik legmodernebb folyóparti szállodájában, az Andaz Amsterdam Prinsengrachtban, melyet az iparág több díjjal is elismert az elmúlt időszakban. A holland történelem nevezetességeit felvonultató egykori könyvtár épület bezsebelhette többek között a luxusutazásokat szervező Jetsetter.com „ Best of the Best” díját a Hotel Awardson, de hasonlóképpen szigorú minőségi előírásoknak kellett megfelelniük ahhoz is, hogy a Condé Nast Traveler és a Booking.com is a legjobb hotelek között említse meg a Marcel Wanders által megálmodott épületet.

Az 1968-ban született dizájner és csapata a tervezés során számtalan módon igyekezett figyelembe venni a holland örökséget, aminek köszönhetően az odalátogatóra szinte egyszerre zúdul rá Hollandia 17. századra tehető aranykorának hihetetlenül gazdag kultúrája, és a felfedezések korából származó történelmi illetve csillagászati térképek és navigációs eszközök, melyek néha túl töményen, de stílusosan keverednek a modern kor kiegészítőivel és bútoraival – írja a szinte feldolgozhatatlan mennyiségű szimbólumot felvonultató szálloda belsőről a design-milk.com.

„Fenséges hangulatot áraszt. A szobákban található bútorok, textíliák, szőnyegek és tapéták egyedi tervezésűek, mindegyik darab egy-egy történetet mesél el. Számos darab pedig az én saját készítésű ajándékom Amszterdamnak” – mondta a tervező a furcsa paradicsomnak beillő 122 szobás szállodáról, ahol a vendégszobák ajtajának számozását is a hagyományos holland házakat idéző stílusban, kézzel festették. Nézze meg a galériában, hogyan mutatják be a hollandok a múltjukat és jövőjüket a gazdag turistáknak!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta