Diótörő szilikon fejjel: menő vagy ciki?

A nemrég megrendezett Maison&Objet néven futó rendezvényen mutatta be forradalmi termékét a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer is, aki gyermekkorának egyik emlékezetes tárgyát, a diótörőt értelmezte újra a dán design márka, a Menu megbízásából – írja puha szilikon fejjel ellátott kalapácsra emlékeztető darabról a Dezeen.com.

„A nagybátyám nagy diótörő volt. Volt egy fából készült edénye, amiből szögek álltak ki, annak a közepére helyezte a diót és törte meg egy fából készült kalapáccsal. Szerettem nézni ezt a kissé színházias hangulatú mutatványt. A cél az volt, hogy megőrizzem ennek a hangulatát úgy, hogy közben egyszerűsítem is a használatát” – mondja a „Nut Hammer” névre keresztelt termékről az 1975-ben született dizájner, aki első prototípusát egy teniszlabda és egy kalapácsnyél segítségével készítette el.

Szilikon fejjel látta el a diótörőt a tervező.
Szilikon fejjel látta el a diótörőt a tervező.rogerarquer.com

„A Nut Hammer fő erőssége a szilikon tartály. Ez elég erős és rugalmas anyag a diótöréshez. Nincs más anyag, ami képes lenne ugyanerre. A fej és a nyél kidolgozásánál az általános hagyományokat tartottam szem előtt, a szilikonnal pedig valami újat akartam hozzákapcsolni a meglévőhöz. Mindig azt mondom, hogy a tervezés meg kell érintse a lelkünket is. És ez a termék kiváló példa erre a mottóra” – mutatja be diótörőjét a Central Saint Martinon illetve a Camberwellen is oktató tervező. Nézze meg a kisfilmben, hogy hogyan működik a bármilyen típusú dió feltörésére bevethető diótörő és szavazzon, menő az innovatív találmány vagy cikinek találja az ötletet?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1416) (1480) Ciki!
Mustra