LÁJFHEKK

Betűtípus és műszőrme bunda kapott magyar dizájndíjat

2014. október 7., kedd 14:14

Hétfőn adták át a Magyar Formatervezési és a Design Management Díjakat, a nyertes munkákat november 2-áig lehet megnézni az Iparművészeti Múzeumban. Már csak azért is érdemes elmenni, mert a díj idén 35 éves, ezért bemutatják az eddigi nyerteseket is. Lehet nosztalgiázni, fiatalabbaknak pedig rácsodálkozni a tuti retrocuccokra.

Idén négy kategória volt: termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka.

Termék kategóriában Bereczki Dávid „Primus Dinghy” tanuló szintű vitorlás kishajója és Tomcsányi Dóri 2014/15-ös őszi-téli ruhakollekciója győzött.

A S’39 Hybrid Design Manufacture Caltrope rendszere a mangrove fák telepítésekor ideiglenes támasztékként szolgál. Nem értik? Mi sem, de a magyarázat egyszerű: a globális klímaváltozás miatt kiemelkedő tengerszint problémáját maga a természet is képes megoldani, csak támogatni kell ebben.

Vizuális kommunikáció kategóriában Katyi Ádám és az ő Westeinde Caption betűtípusa kapta az elismerést, Ulrich Sára diák kategóriában alkotott kiemelkedőt: szövegkép kísérleteiben a szöveg szövetébe avatkozott bele, amelynek eredményeként sajátos átmenet jött létre a szöveg és a kép között. Nagy Dániel pedig a Lamantin Jazz Fesztivál arculatát tervezte meg, amelyhez zenei inspirációt használt. A logó betűinek dinamikája a zenei hangok magasságán és erősségén alapul.

Koncepcióként a harmadik világban fellépő szürkevíz problémájára keresett megoldást Vasques Carlos Alberto,akinek a zuhanyozás közben elfolyó víz újrahasznosítását megoldó koncepcióját díjazták.

Nagy Diána japán-magyar képes szótárt alkotott, Gyulai Natália színes, hosszúszálú műszőrme kollekciója pedig egyedisége miatt érdemelt díjat. 

A Magyar Formatervezési Tanács különdíja a HBH (Hard Body Hang) kockát illeti, ami szabadtéren, akár egy nyilvános parkban is használható sporteszköz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta