LÁJFHEKK

Bútor lett az elnyűtt farmerből

2014. október 6., hétfő 15:37

Nemrég ért véget a London Design Fesztivál, ahol Matteo Fogale és Laetitia de Allegri is bemutatta ISH néven futó, bútorokból és egyéb kiegészítőkből álló gyűjteményét. Ezek egyik legnagyobb érdekessége, hogy az első ránézésre kőnek látszó designerdarabok olyan újrahasznosított kompozit anyagokból készültek, mint kopott farmerek, elhasznált pamut vagy papír – írja a polcokat, padokat, asztalokat, edényeket és falitükröket készítő páros kollekciójáról a Dezeen.com.

„Az újrahasznosított anyagokat gyakran csak „másodlagos választásnak” tekintik, ami nem elég jó ahhoz, hogy prémium termék legyen belőle. Mindketten szeretjük a követ, de a súlya és a törékenysége kissé korlátozza a hasznosíthatóságát. Ezek az anyagok viszont nagyon klasszak, és könnyű velük dolgozni is. Könnyen hozzáférhető darabokat készítettünk, amik nem is különböznek annyira a valódi kőtől. Valami költőit akartunk létrehozni, ami bár ipari hulladékból készült, mégis a természetes anyagokat utánozza le” – mondja a svájci születésű De Allegri.

A kollekcióhoz három különféle anyagot használtak fel és gyúrtak eggyé a tervezők, egy kőre hasonlító, palaszerű anyagot, az úgynevezetett „slate-isht”, amit leggyakrabban rámpákhoz és konyhai pultokhoz használnak fel az Egyesült Államokban. Hasonlóképpen egyszerűen alakítható, egyszerre könnyű és kemény anyag a farmer hulladék, valamint a poliészter lapokból és fehér pamutból álló marblus, melyben szintén láttak fantáziát a tervezők. Nézze meg a galériában a sötét, hűvös árnyalatokat kapott gyűjteményt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta