LÁJFHEKK

Rakjon össze íróasztalt egyetlen falapból!

2014. október 5., vasárnap 15:57

A bútor gyártók már régóta tudják, hogy minél kevesebb felesleggel, hulladékkal dolgoznak, annál jobban megéri nekik a gyártás. És persze nem utolsó sorban, ha nem a bolt, hanem Ön rakja össze a bútort, akkor a szállítás, és a tárolás is jelentősen kedvezőbb árral bír.

A Designrulz.com oldalain megjelent Zero Waste Furniture, vagyis a hulladékmentes bútor ennek egy kicsit továbbgondolt változata. Az ausztrál Mark Austin, és Andrew Maynard környezetvédelmi tervezők által készített bútor ugyanis igen érdekes darab, amelynek különösen a kirakós-rajongók fognak örülni.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Ha megrendeli ugyanis, a csomagban egyetlen, 240x120 centis deszkát fog kapni. Ezt a tervezők úgy szabdalták fel, hogy később egy asztalt lehessen belőle összeállítani. Méghozzá úgy, hogy közben nincsen hulladék, nem kell szögeket használni, csak egy kis logikát, és némi képzelőerőt.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Az U alakú lécekből, és a kisebb-nagyobb elemekből ugyanis úgy állíthatja össze a bútort, hogy annak még tárolórekeszei is lesznek, melyek könyvek, CD-k, füzetek tárolására alkalmasak. A szellemes kialakításnak köszönetően ráadásul így könnyebben is találja meg a keresett dolgot, hiszen egy pillantással áttekinthető, miket tartalmaznak az asztal rései – arról már nem is beszélve, hogy mennyire jól néz ki ez az elrendezés.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Mivel a két tervező számára fontos, hogy valóban kevés pénzből, és valóban hulladék nélkül dolgozzanak, így az asztal gyártása során keletkezett egyetlen felesleges anyag, egy kisebb zsák fűrészpor sem megy kárba. A vásárlásnál ezt is megkapja a kedves vevő, és rá van bízva, hogy macskaalomként, vagy éppen a kertben, talajtakarásra használja fel.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Bár folyamatosan asztalról beszélünk, ez ne tévessze meg. Ha ugyanis szeretné, akkor egy kis konzolasztalt, de két darabból akár egy ágyat is összerakhat. Vagy emeleteset, melynek alsó része íróasztal, a teteje pedig ágy. Méreteiből adódóan akár étkezőasztalnak is alkalmas, szóval a felhasználhatósága is igen széleskörű. Árat sajna nem tudunk, de a tervezők mailben nagyon szívesen elárulják, mennyibe fájna, ha ön is ilyen környezettudatos bútordarabot szeretne.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta