LÁJFHEKK

A bicikliülés, amit sose fognak ellopni

2014. október 3., péntek 13:52

A bicajlopások megakadályozása legalább annyira mozgatja a biciklis társadalom fantáziáját, mint az autósok esetében. Csakhogy míg utóbbiak biztosítására rengeteg módszer született már, a jóval védtelenebb biciklikhez nehezebb biztonságos megoldást találni. De van itt valami, ami ígéretes: a biciklizár, ami egyben nyereg is.

kickstarter 4

Ez szerencsére erősen inspirálja a tervezőket abban, hogy egyre-másra álljanak elő olyan ötletekkel, melyekkel elérhető, hogy külön zár, vagyis extra teher nélkül is biztonságban lehessen tudni a biciklit. A beépített zárakkal készülő bringáknak viszont van egy nagy hátránya: új bicajt kell vennie a régi helyett.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

Egy négyfős baráti társaság azonban most megalkotta a Seatylock-ot, amivel biztosítani lehetne, hogy soha ne maradjon otthon a biciklizár. Egy olyan nyeregről van szó, mely könnyedén leszerelhető a nyeregcsőről, majd ügyesen kihajtogatható alóla egy több tagból álló, fém zárszerkeszet, amivel akárhová lezárhatja a kerékpárt – miközben a nehéz U-lakatok vagy láncos zárak helyett mindössze egy könnyű kis kulcsot kell magával hordania.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

A nyerget úgy alkották meg, hogy az kompatibilis legyen minden biciklivel, így a kiadás is jelentősen kevesebb lesz. Ráadásul két kivitelben – comfort és trekking –, és meglepően sok színben lesz majd elérhető. Egyelőre még nincs meg a kellő tőke ahhoz, hogy a sorozatgyártást megoldják, de elég jól állnak: a 40 ezer dolláros célösszegből (ez kicsit kevesebb, mint 10 millió forint) már összejött nekik több mint 38 ezer. Ha Önt is érdekli ez a nyereg, akkor a Kickstarter oldalukon hozzájárulhat a gyártáshoz azzal, hogy elkötelezi magát egy darab megvásárlása mellett – de a honlapon lehetőség van már kedvezményes csomagok foglalására is.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

Maga a nyereg 129$-os áron, vagyis 32250 forint körül kerülhet majd a boltokba, természetesen kiviteltől függően. A támogatáshoz, vagyis a tulajdonképpeni előrendeléshez is ezt az összeget kell utalnia.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta