Kifestőkönyv felnőtteknek: menő vagy ciki?

A felnőtt életen és annak hétköznapi problémáin ironizál a brooklyni humorista páros, Ryan Hunter és Taige Jensen, akiknek nemrég jelent meg 6 dollárért (1459 forint) kapható kifestőkönyv sorozatának következő része „Coloring For Grown– Ups: The Adult Activity Book címmel – írja a HuffingtonPost.com a könyvről, melyet a szerzők állítása szerint nagy részben befolyásolt a kortárs internetes humor. A rózsaszín babaházaktól, hullámokon lovagoló delfinektől és unikornisoktól mentes kifestőkönyvről elmondta a véleményét a POYKPAC komédia társulat párosa is:

Mi inspirált arra, hogy elkészítsétek ezt a sorozatot?

Taige Jensen: Mindkettőnket erősen befolyásolt a gyerekeknek készített Highlights magazin, így amikor a „The Holy Gospel of the Easter Rabbit” videónk után egy ügynök megkeresett minket a könyv ötletével, jött a lehetőség, hogy megcsináljuk.

Ryan Hunter: Így van. Alapvetően egy ügynök látta meg a YouTube-on a videónkat (amit a POYKPAC-nak készítettünk) és megkérdezte, hogy mit szólnánk egy könyvhöz. Rengeteg ötletünk volt, de végül arra a következtetésre jutottunk, hogy egy felnőtteknek készített 60 oldalas színezőkönyv sokkal egyszerűbb lenne, mint egy 200 oldalas könyv tele betűkkel.

Volt valami korábbi tapasztalatotok a felnőtt kifestőkönyvekkel kapcsolatosan?

Ryan Hunter: Nem beszélhetek Taige nevében, de én becsapva érzem magam, ha a gyerekkori kifestőkönyveimre gondolok. A szüleim olyan színezőket vettek nekem, amik nem említették meg, hogy milyen adósság vár ránk a diákhitel miatt, ahogy nem volt szó prosztata vizsgálatról és borszakértő sommelierekről sem. A könyv célja, hogy jóvátegye ezeket a kirívó mulasztásokat. Az anyám óvónő volt, és szerintem rengeteg „jó szar” oktatási anyagot használt. Emlékszem Susan Striker 'Anti-Coloring Books' című sorozatára, ami végre rákényszerített, hogy használjuk a kreativitásunkat, ne pedig csak színezzük a formákat. Még a címe is arra utal, hogy valami ellen lázad a szerző, hát úgy tűnik, ez rám is átragadt.

Taige Jensen: Én sokat színeztem és firkáltam gyerekkoromban – ez az egyik első tevékenység, amire emlékszem, mert visszajelzéseket és bókokat is kaptam a felnőttektől.

Van olyan gyerekközpontú anyag, ami még érdekel titeket és átdolgoznátok felnőtteknek?

Ryan Hunter: Elképzelhető! A gyerekcsatornákon legalább annyi szeszélyes és megtévesztő anyag megy le a nap végén, mint amennyi a kifestőkben van. Mi elsősorban filmesek vagyunk, így a televíziós ötletek közelebb állnak hozzánk, mint a könyvek. Egy ügynökség megkeresett minket egy pornográf origami könyv elkészítésének ötletével. De nagyon nehéznek tűnt, ráadásul nem is tartottuk viccesnek és a profilunkon is kívül esett, így kisebb megkönnyebbülés volt, mikor elvetették az ötletet.

Taige Jensen: Örömmel készítenénk gyerekcentrikus TV műsorokat vagy bármilyen más elfogadható TV műsort. Van már néhány ötletünk, reméljünk meg is valósulnak majd.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek