Csodaszép gyerekjátékra gyűjt pénzt a közösségtől a magyar tervező

Kéne vagy sem egy Rollark?

Gulyás Sára tervező után most Policsányi István tesz kísérletet arra, hogy közösségi finanszírozással szedjen össze pénzt az alkotására, egy gyerekjátékra. A Kickstarteren 16000 eurót (5120000 Ft) szeretne összegyűjteni a formatervező. Jelen állás szerint több mint 5 és félezer eurójuk már megvan a célzott összegből, és még 20 napjuk van, hogy összehozzák a többit.

Ami biztos, hogy a Rollark nevet kapott játék csodaszép. A gurulós jármű lehet hajó, busz, vagy bármi, amit a gyerekek elképzelnek. A Rollarkra rá is lehet ülni, de lehet bele pakolni, és állítólag időtálló is. A Kickstarteren 300 euró fölötti befizetésnél jár egy-egy ilyen bárka, ami 96000 forintot jelent + szállítási költség. Én ezek után biztos szívbajt kapnék, ha a cukimuki kétévesem viaszkrétával firkálná össze, vagy épp filctollal művészkedne rajta, de biztos erre is van megoldás - főleg ennyiért.

A játékot, vagy inkább dizájnelemet az EMBER Design Manufactory készíti, és azon túl, hogy tényleg gyönyörű, még környezetkímélő is: a gyártás során a CO2 kibocsátás állítólag nulla volt, és minden egyes bárka eladása után ültet a cég egy fát. 

Policsányinak segíthet, hogy a Magyar Formatervezési Díj diák kategóriában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárság különdíját nyerte el akadálymentesített utasszállító hajó tervével még 2010-ben, majd ugyanezzel a tervvel a Red Dot német díj Mobility kategóriájának Best of the Bestje lett. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra