Elkészült a többfunkciós evőeszköz

Az indiai származású dizájner, Rahul Agarwal sokszögű mérőkanalának tervei meglehetősen emlékeztetnek minket Joseph Joseph összecsukható vágódeszkájára, de nincs is abban semmi rossz,ha egy ilyen innovatív fejlesztésből merít valaki inspirációt. A National Institute of Design hallgatója a Simple Product Design nevű tanórára készítette el a négy különböző mennyiséget is kimérő origami-szerű kanalat, aminek a dizájnmániások azóta is csodájára járnak az interneten.

Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszköz
Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszközcoroflot.com

„ A sokszögek témája a tantervünk része. Az egyik idősebb tanárom azt tanácsolta, hogy ne készítsek olyan termékeket, amelyek már túl vannak a saját, „majdnem tökéletes” evolúciós ciklusukon. Különösen a kanalat említette elrettentő példaként. És ennyi volt: kihívás elfogadva. A „minden az egyben” design kidolgozásánál az járt a fejemben, hogy az emberek milyen mohón szeretnek enni.” – mondja a hagyományos evőeszköznél sokkal többre is befogható kanálról a tervező.

Többfunkciós kanál Indiából
Többfunkciós kanál Indiábólcoroflot.com

A lapos, szakácskönyv jelzőnek is beillő fejlesztés ugyanis sokszögeinek köszönhetően többek között evőkanálként és teáskanálként is funkcionálhat a konyhában, ami igazán jól jön, mikor sütésnél kiszeretnénk mérni a megadott mértékeket a lisztből, sóból vagy a fűszerekből. – írja a core77.com, akik az év egyik dizájner termékét látják a fejlesztésben.

A könnyen tisztítható, rendkívül hasznosnak mondott eszköz sajnos nem került még piaci forgalomba, de várhatóan a jövő évben találkozunk majd hasonlóval a háztartási boltok polcain. Bár egyes kommentelők már most aggódnak a kanál hosszú élettartalmát illetően és megkérdőjelezik annak működőképességét is. Nézze meg a videóban, hogy hogyan kell mindezt elképzelni használat közben!

polygons measuring spoon from Rahul Agarwal on Vimeo.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek