Látott már vicces multi irodát? Mutatjuk!

A multik irodái legtöbbször unalmasak, bár a célnak pontosan megfelelnek: van bennük asztal, szék, világítás. Mostanság pár cég felismerte, hogy ha az alkalmazottak jól érzik magukat a munkahelyükön, akkor jobban dolgoznak, ezért megpróbálják minél kényelmesebbé tenni az irodai létet. Főleg a technológiai cégek járnak ebben az élen, mi a Prezi irodáját szeretjük nagyon, de a Ustream alkalmazottainak sincs rossz dolguk.

A Mars és a Wrigley azért nem volt ilyen bátor, és bár 2008-ban egyesült a két cég, 2012-ben döntöttek a felújítás mellett. A a Dorottya udvar egyik emeletén kapott helyett a közös cég, melynek a Geppetto Belsőépítész iroda tervezte meg az új tereket.

A tervezés során, a cég elvárásai között az emberközpontú, emberléptékű, környezettudatos, energiatakarékos, ergonómikus hívószavak is szerepeltek, ilyen irodát szerettek volna maguknak.

Kovács Danica és Buzogány Ildikó tervezők azért sem hozhattak be extravagáns ötleteket, mert az amerikai egyszerűsítő gondolkodást kellett követni, azaz egy igen egyszerű sémából kiindulva kellett valami vidámat alkotni. 

Tetszik az iroda?

A bejárat közelébe kerültek a közös terek - az iroda teljesen akadálymentes - hátrébb pedig a munkaterek. Pluszban kis tárgyalók is vannak ezen a területen, a meetingekre alkalmas tárgyalók máshol kaptak helyett.

A tervezés során szerették volna a régi irodákból a lehető berendezést áthozni, és ahogy a képeken is látszik, mindenhol megjelennek a termékek.

A -számukra igen amerikai - recepciónál keleti imahenger mintázó oszlopra írták fel az alapelveket, a színekkel megkülönböztetett telefonfülkékben pedig nyugodtan lehet beszélgetni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek